Szabadidő

26 év után újra Magyarországon lép fel az Aerosmith

Legutóbb 1994-ben járt nálunk a legendás rockzenekar.

Az Aerosmith 26 év után jövőre visszatér Magyarországra. A világhírű amerikai hard rock zenekar az új Puskás Arénában fog fellépni 2020. július 24-én.

A jövőre 50. születésnapját ünneplő csapat európai turnéja az idén tavasszal indult és 2020. júniusában záruló Deuces Are Wild című fellépéssorozatot követi – közölte a szervező Live Nation.

Az első európai állomás az olaszországi Milánóban, az iDays fesztiválon lesz június 13-án, a koncertsorozat Svájcban, Belgiumban, Csehországban, Franciaországban, Spanyolországban, Portugáliában, Ausztriában, Lengyelországban, az Egyesült Királyságban folytatódik, végül a budapesti show után, 2020. július 27-én Németországban zárul.

Az Aerosmith – Steven Tyler (ének), Joe Perry (gitár), Brad Whitford (gitár), Tom Hamilton (basszusgitár) és Joey Kramer (dob) – a rockzene történetének egyik élő legendája. Az együttes világszerte több mint 150 millió albumot adott el, a Rock and Roll Hírességek Csarnokának tagja, négyszeres Grammy-, nyolcszoros American Music-, hatszoros Billboard– és tizenkétszeres MTV Video Music-díjas.

A zenekarhoz fűződik minden idők második legtöbb slágerlista-vezető rockdala (Love in an Elevator; What It Takes; The Other Side; Livin’ on the Edge; Cryin’; Deuces Are Wild; Falling in Love (Is Hard on the Knees); Pink; Jaded), a legtöbb aranylemez és multi-platinaalbum az Egyesült Államokban. Az Aerosmith eddig 15 stúdióalbumot készített, a legutóbbi, Music from Another Dimension! címmel 2012-ben jelent meg.

A csapat legutóbb 1994-ben járt Magyarországon, akkor az MTK-stadionban lépett fel. Előtte egy évvel, 1993-ban a Budapest Sportcsarnokban koncertezett.

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top