Család

Facebook-posztja miatt ítéltek el egy nyíregyházi anyát

Jogerősen egy év, végrehajtásában egy év hat hónap próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélte az anyát a Nyíregyházi Járásbíróság.

December 6-án kiskorú veszélyeztetése és a járművezetés tiltott átengedése miatt találta bűnösnek a bíróság az édesanyát, aki még júliusban engedte át autója kormányát kiskorú fiának. A gyermek ezután nagy sebességgel vezetett Nyíregyháza egyik kevésbé központi részén. Az anyuka mindenközben telefonjával rögzítette a jelenetet, majd a felvételt megosztotta a Facebookon, elsősorban azért, hogy külföldön dolgozó férjének megmutassa, milyen ügyesen vezet a gyerek.

Az anyuka azzal, hogy jogosítvánnyal nem rendelkező fiának átengedte az autó vezetését, megvalósította a járművezetés tiltott átengedésének vétségét. Mivel neki maga sem volt jogosítványa, és közben támogatta is fiát abban, hogy vezesse az autót, olyan magatartást tanúsított, ami veszélyeztette a kiskorú erkölcsi fejlődését, így ezzel a kiskorú veszélyeztetésének bűntettét is megvalósította – számol be az esetről a Szabolcsihír.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top