Aktuális

A Honvéd sürgősségije már nem fogad végtagsérült beteget – frissítve

A hóhelyzet fokozódik: úgy tűnik beérett a durva létszámhiány a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt-nél, így azóta sem volt, aki eltakarítsa az utcákról a hétfőn leesett havat, és az azóta számos helyen összefüggő jégmezővé vált.

A Honvédkórház sürgősségi osztálya péntek óta nem fogadja a végtagsérült betegeket, így Budapest-szerte akadozik az ellátásukértesült a Népszava. A mentőknek így a Dél-Pesti Centrum kórház Merényi telephelye, a Szent János és a Péterfy baleseti központja között kell szétosztaniuk a csúszós úton elesett sérülteket. A Közép-Magyarországi Régióban és a fővárosban ráadásul kevesebb a mentő, mint amennyi segélykérés befut. 

Fotó: MTI

Azóta a Honvédkórház reakciója is megérkezett, változtatás nélkül közüljük az intézmény közleményét: 

„Megkérjük a sajtóorgánumokat, hogy fejezzék be a Honvédkórház támadását és a felesleges pánikkeltést, mivel orvosaink és ápolóink folyamatosan, a nap 24 órájában mindent megtesznek a legsúlyosabb sérültek ellátásáért. Az intézményünkben jelenleg is 19 súlyos sérült ellátása folyik. Az MH EK Honvédkórház Sürgősségi Centruma a III. progresszivitási szintű – tehát a szakmai kompetenciájába tartozó traumatológiai sérültek – ellátását nem mondta le, az ilyen szintű ellátást továbbra is 24 órában biztosítjuk.

A II. progresszivitási szintű, tehát más kórházak által is biztonsággal ellátható betegek fogadását a kórház átmenetileg – legfeljebb 2019. december 6-án 20 óráig – felfüggesztette, mivel jelenleg is 19 súlyos sérült ellátása van folyamatban. A betegek biztonságát és az ellátáshoz való minél rövidebb időn belüli hozzáférését szem előtt tartva a kórházak közti feladatmegosztás fontos eszköz, és alapvető részét képezi az ellátásszervezésnek. A traumatológiai ellátásban részvevő kórházak együttműködése ezzel a szemlélettel folyamatos, és az OMSZ által tökéletesen koordinált.

A Honvédkórház is rendszeresen helyt áll, amennyiben más egészségügyi intézménynél alakul ki hasonló, átmeneti fokozott terhelést előidéző helyzet.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top