Aktuális

Harvey Weinstein többször is megsértette az óvadék feltételeit

Ötmillió dollárra akarják emelni Weinstein óvadékát, mert megsértette az ideiglenes szabadlábra helyezés feltételeit.

Az ügyészség pénteken azt javasolta, hogy Harvey Weinstein óvadékát növeljék ötmillió dollárra. Az ok: a szexuális erőszak miatt bírósági tárgyalását váró hollywoodi producer többször is megsértette az óvadék ellenében ideiglenesen szabadlábra helyezés feltételeit, számos alkalommal nem viselte az elektronikus nyomkövetőt, amikor elhagyta otthonát.

A producer ügyvédje cáfolta, hogy a vádlott szándékosan hagyta volna otthon a nyomkövetőt. Műszaki problémákra, lemerült elemekre hivatkozott, és azzal érvelt, hogy védence ilyen alkalmakkor soha nem próbált megszökni. Hozzátette azt is, hogy minden egyes bírósági meghallgatáson pontosan megjelentek.

Harvey Weinstein (Fotó: POOL / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP)

Az ügyészség öt szexuális bűncselekmény, köztük szexuális erőszak miatt emelt vádat a producer ellen. A 67 éves Harvey Weinstein ártatlanságát hangoztatja, tagadja, hogy szexuálisan zaklatta volna a mintegy 70 nőt az elmúlt évtizedekben, akik ezzel megvádolták, és azt is tagadta, hogy 2006-ban és 2013-ban helytelen szexuális közeledést tanúsított volna két nő ellen. Minden esetről azt állította, hogy a szexuális közeledés és az aktusok kölcsönösek voltak és közös megegyezésen alapultak.

A Weinstein-ügy tárgyalását 2020. január 6-án kezdik meg. Ha elítélik az egykori sztárproducert, életfogytiglani börtönbüntetést kaphat.

Harvey Weinstein szexuális zaklatási botránya 2017-ben robbant ki. A befolyásos hollywoodi producer bukása indította el a MeToo-mozgalmat, és ennek folytán nyilvánosságra került a szórakoztatóiparban, az üzleti életben, a médiában, a politikai életben vagy más területen befolyásos több száz ember ügye, akik szexuális zaklatást követtek el.

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top