Sztárok

Őszintén vallott a neves szinkronszínész, Csőre Gábor: „Sokszor éheztünk a főiskolán”

Csőre Gábor hangját még mindig többen ismerik, mint az arcát.

Csőre Gábor a South Park kultikus rajzfigurája, Eric Cartman és Adam Sandler állandó magyar hangja, de egy tévéreklámból is mindennap hallani őt. Az utóbbi tíz évben azonban ismert lett az arca is, a színházi szerepek mellett rádió- és tévéműsort is vezet. A Borsnak adott interjúban többek között azt is elárulta, hogyan került a képbe a színművészeti mellett a szinkron. 

MTI Fotó: Kallos Bea

„A főiskola harmadik évétől lehetett külső munkákat vállalni, így a szinkronban kezdtünk el tömegjeleneteket felmondani. Megragadtunk minden lehetőséget, ha tízkor kezdődött a mesterség­óra, fél nyolckor ott álltunk a többiekkel a szinkronban. Mert nekünk az a kevés pénz is, amit kaptunk érte, rengeteget jelentett, sokszor éheztünk a főiskolán. Aztán megtanultuk, hogy is megy ez a szinkronosdi, egy idő után pedig egyre több szerepet kaptunk” – mesélte.

Elmondása szerint legkönnyebb szinkronizálni a brazil szappanoperákat, mivel ott a színész azt csinálja, amit mond, szinte fel sem kell nézni a szövegből. “A jó színészt viszont nagyon nehéz szinkronizálni, hiába próbálod rá kétszer a hangod, harmadjára is máshogy csinálja, mert annyira bő és színekkel teli a játéka. Jake Gyllenhaalt az Éjjeli féregben, vagy Joaquin Phoenixet A nőben nagyon hálás feladat volt eljátszani, mindkettő zseniális színész, és meg lehet dögleni bele, mire megcsinálod jól szinkronban” – tette hozzá.

Kiemelt kép: MTI Fotó: Kallos Bea

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top