Életmód

Tüntetnek szombaton a postások

Az eddigi bértárgyalások nem vezettek eredményre, szombaton jöhet a postástüntetés.

Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter irodája előtt tartanak tüntetést szombaton a Magyar Posta dolgozói. A hétfői bértárgyalások nem vezettek eredményre, így valamennyi szakszervezet csatlakozik a demonstrációhoz – írja  a hvg.

Egy dolgozó postás. Képünk illusztráció (fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Egy dolgozó postás. Képünk illusztráció (fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Az illetékes kormánytagnak petíciót szeretnének átnyújtani a tüntetők. A bértárgyalások régóta zajlanak a Magyar Posta és a dolgozói szakszervezetek között, bár a koronavírus-járvány megakasztotta azokat. A vezetőség megígérte, hogy a veszélyhelyzet után megvizsgálja a lehetőségeket, de nem sikerült közelebb jutni a megoldáshoz. Az egyik érdekképviseleti vezető elmondása szerint nem is béremelési ajánlatot kaptak, csak egy egyszeri, augusztusi kifizetésre tettek nekik ajánlatot. A Magyar Posta később azt közölte a Magyar Nemzettel, hogy felelős gazdálkodás mellett jelenleg nem tud béreket fejleszteni, ezért döntöttek az egyszeri kifizetés mellett.

A Magyar Postánál sem kolbászból van a kerítés:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top