Szabadidő

Jövő hét elején fordul az időjárás

Szerencsére vasárnap estig lényeges változás még nem várható időjárásban, hétfőtől azonban átfordul - írja a kiderül.hu.

Hétfőn északnyugat felől hidegfront éri el hazánkat, egyre több helyen mérsékelve a nappali felmelegedést – írja a kiderül.hu.

Szombaton a napos idő mellett kevés fátyol-, északkeleten gomolyfelhő valószínű, csapadék viszont ezekből sem várható. Az északi, északkeleti szél főként napközben már több helyen megélénkülhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 32 fok között, északnyugaton egy-egy helyen esetleg 33 fok körül várható. Késő este 17, 22 fok valószínű.

Időjárás változás

Fotó: getty

Vasárnap

Kezdetben országszerte derült lesz az ég, majd a déli óráktól a Dunántúl egy részén gomolyfelhő-képződés kezdődik, és megnövekszik a fátyolfelhőzet is. Késő délutántól, estétől a nyugati, északnyugati határvidéken helyenként zápor, zivatar is előfordulhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 32 fok között alakul.

Hétfő

A nyugat felől megnövekvő fátyolfelhőzet mellett nyugaton és északon erőteljesebb, másutt gyenge gomolyfelhő-képződés várható.
Az Alföldön csapadék nem lesz, északnyugaton ugyanakkor több helyen, a két országrész között néhol lehet zápor, zivatar.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 34 fok között alakul.
Északnyugaton lesz a hűvösebb, délen a melegebb.

(Nyitó kép: getty)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top