Életmód

Fogyás: a nagy eredményekhez csak kis akaraterő és rend kell

Fitneszanyu, a Caféblog bloggere azt mondja, hogy a kis lépéseken van a hangsúly.

Te is úgy tudtad egész életedben, hogy a nagy akaraterővel rendelkező emberek érik el a nagy sikereket? Fitneszanyu, a Caféblog bloggere szerint egyre több szokáskutató állítja az ellenkezőjét: nem nagy akaraterő, hanem pontosan a kis lépések -vagyis megfelelő szokások-, és jól kialakított rendszer kell ahhoz, hogy elérjük a célunkat, a fogyást, legyen az alakformálással, munkával, leszokással, vagy bármi mással kapcsolatban.

„A megfoghatatlan és túlmisztifikált “akaraterő” szócska a hangzatos idézetekben hátráltató tud lenni, mert bizonyos helyzetekben egyáltalán nincs köze a sikerhez. Nem véletlen, hogy az edzőtermek is tele vannak sikeres nőkkel, akik vezetők, cégtulajdonosok, ám túlsúllyal küzdenek: az életmódváltásban az a fajta akaraterő nem működik, ami az üzleti életben igen.” – írja. 

Fitneszanyu szerint jó, ha a kis lépéseket még kisebbekre bontjuk, hogy megkönnyítsük a dolgunkat:

  • érzelmi túlevés esetén legyen valaki, akit felhívunk, vagy más konkrét tevékenység, amihez nyúlhatunk, ha az adott stresszt érzékeljük.
  • készítsük elő a jó szokásokat: dobozoljunk hétvégén ebédet, együnk vásárlás előtt és listával induljunk el, készítsük elő az edzőcuccot reggelre.
  • konkretizáljuk: „mi helyett mit”, vagyis a tízóraimra fogyasztott capuccinót 3 helyett 1 cukorral iszom. A ködös elképzelések („Mostantól jobban figyelek”) sosem vezetnek eredményre!

Ha kíváncsi vagy a teljes blogbejegyzésre, kattints Fitneszanyu Caféblogjára. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top