Szabadidő

4 töltött kenyér, amibe beleremeg a konyhaasztal

Nem a legegészségesebb, nem is a legkönnyebb étel, de akár az egyik legfinomabb is lehet, ha sikerül jól elkészítenünk. 4 fajta töltött kenyér!

Olasz húsgolyókkal töltött kenyér

Pár hete alapos fejmosást kaptam egy nagyon menő séf barátomtól, mondván: az olasz húsgombóc már NEM trendi. Engem ez nem nagyon érdekel, mert a paradicsomos káposzta sem trendi, de finom. Ez a verzió azért is jó, mert megkímél tésztafőzéstől.

Mi kell a töltelékhez:

  • darált marhahús
  • fűszeres olasz kolbász
  • fokhagyma (bár a Tasty videójában port fogtok látni, de kérlek, használjatok igazi fokhagymát)
  • bors
  • bazsalikom
  • parmezán
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • víz
  • (én nagyon apróra vágott bacont is szoktam beletenni)

KEVÉS olajon süssétek ki a gombócokat. Majd mehet bele a marinara szószba. Egy félkilós kenyér közepét vágjátok ki, szórjátok meg az alját sajttal, majd mehetnek bele a húsgolyók és szósz. A tetejére újra sajt kerül és lehet sütni.

 

Meatball Bread Boat Servings: 4 INGREDIENTS ½ pound ground beef ½ pound hot Italian sausage 1 teaspoon salt 1 teaspoon garlic powder 1 teaspoon pepper 2 tablespoons dried basil 1 cup grated parmesan (½ cup for meatballs, ½ cup for boat topping) 1 egg ½ cup bread crumbs ½ cup water 3 cups marinara sauce 1 Italian bread loaf 3 cups mozzarella PREPARATION 1. In a large bowl, combine beef, sausage, salt, garlic powder, pepper, basil, ½ cup parmesan, egg, bread crumbs, water. It works well to squish the mixture with your hands. 2. Shape the meatballs into balls roughly larger than a golf ball, or desired size. 3. Coat a large pan with olive oil and bring to a medium-high heat. Brown the meatballs on all sides. 4. Set aside meatballs and remove excess grease. Return the meatballs to the hot pan, add marinara sauce and simmer for 15 minutes, or until meatballs are cooked through. 5. Cut a long rectangle through the top of the bread loaf and partially unstuff the loaf. Layer the bottom of the loaf with half the mozzarella, cooked meatballs, sauce, then top with the rest of the mozzarella and parmesan. 6. Bake for 25 minutes at 350˚F / 175˚C. 7. Cut and serve while still warm. Enjoy!

Tasty (@buzzfeedtasty) által közzétett videó, 2016. Jún 17., 11:40 PDT

Magyaros, mindent bele töltött kenyér

A magyarok-féle töltött kenyérbe gyakorlatilag  bármi belemehet, amit szeretünk. A neten a legkedveltebb recept a szalonnával, paprikás kolbásszal, paprikával és hagymával tömött kenyér, de még ezt is megkenik fokhagymás vajjal, hogy ne száradjon ki a kenyér. Én korábban egy sonkával, sajttal, főszervajjal töltött verziót próbáltam ki. Tanulság: NAGYON sok vajat felvesz a kenyér, különben tényleg száraz lesz.

5 töltött kenyér, amibe beleremeg a konyhaasztal

Sajttal és hagymakrémmel töltött kenyér

Mi kell a töltelékhez:

  • 100 gramm cheddar sajt
  • 100 gramm mozzarella
  • egy csokor újhagyma apróra vágva
  • 70 gramm vaj
  • egy tetszőleges rusztikus kenyér (0,25 vagy 0,5 kg-os)
  • szezámmag

Itt nem belezzük ki a kenyeret, hanem – ahogy az előző esetében is – apróra felkockázzuk úgy, hogy az alja egyben marad. A tepsit kibéleljük alufóliával, rátesszük a kenyeret, majd elkezdjük bele rakni (SOK TÜRELEMMEL) a sajtot. A hagymát leöntjük az olvasztott vajjal, majd hozzáadjuk a szezámmagot. Ha az összes sajt belekerült a kenyérbe, akkor  belekanalazzuk a mélyedésekbe a vajas hagymaszószt. Betakarjuk a fóliával és 15 percig 180 fokon sütjük a töltött kenyeret.

Spenótos-articsókás töltött bagett

Mi kell a töltelékhez:

  • krémsajt
  • mozzarella
  • spenót
  • articsókaszív
  • fokhagyma

Egy nagy bagettet 3 darabra vágunk, majd ki kell venni a belsejét és megtölteni a krémmel.  Ezután kisebb szeletekre vágjuk a bagettet és megkenjük őket fokhagymás, petrezselymes vajas öntettel. Lefedve lehet sütni. Jobb, mint a bolti.

Olvastad már? Így készül a szicíliai töltött kenyér!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top