nlc.hu
Sztárok

Szegény sztárok

5 Hollywoodi sztár, aki a mélyszegénységből jött – nem is gondolnád róluk, de ismerik a nélkülözést

Ma már a legkeresettebb és leggazdagabb sztárok közé tartoznak, de gyerekkorukban nem volt számukra ismeretlen fogalom a szegénység.

A hollywood-i sztárok életét sokan irigyeljük, mert megvan mindenük, amit csak szeretnének, de arra már kevesebben gondolunk, hogy sokszor ők sem a legnagyobb pompába születtek bele. Sőt, vannak, akik óriási szegénységből, nélkülözésből küzdötték fel magukat a dollármilliomosok közé.

Céline Dion

Celine Dion virágokkal

Mostanra már bármit megengedhet magának
(Fotó: James Devaney/GC Images)

Celine Dion életéről nemrégiben egy bizarr életrajzi film is készült, és bár a film megosztó, az tény, hogy az énekesnő sokgyerekes családba született, és nem ismerte a luxus fogalmát. Édesanyja róla és 13 testvéréről gondoskodott, édesapja pedig hentesként dolgozott. Ekkora családot még két fizetésből sem lett volna egyszerű eltartani, de mivel csak az apa tudott pénzt keresni, így Dion már kiskorában megismerte a nélkülözés fogalmát.

Ettől függetlenül Dion úgy emlékszik vissza, hogy boldog gyerekkora volt, a zene iránti szeretetét is a családjának köszönheti. Tehetsége 13 éves korában kapott nagyobb ismeretséget, amikor a szülei eljuttatták egy dalát Renée Angelilnek, későbbi menedzserének, aki elindította a pályán az énekesnőt.

Mark Wahlberg

Mark Wahlberg a Jimmy Kimmer Showban

Ma már a legkeresettebb sztárok között van
(Fotó: Randy Holmes via Getty Images)

Mark Wahlberg is nagy családból érkezett Hollywoodba. Rá és 8 testvérére a színész elmondása szerint nem jutott elég ideje a szülőknek, aminek meg is lett az eredménye. Mindössze 13 éves volt, amikor már súlyos drogproblémákkal küzdött.

Emellett a hatóságokkal is többször meggyűlt a baja, és a bűnöző lét sem állt távol tőle. A helyzet annyira elfajult, hogy Wahlberget 2 év börtönbüntetésre ítélték, de végül ebből csak 45 napot kellett fegyházban töltenie. Mostanra az egyik legkeresettebb férfi színész lett.

Leonardo DiCaprio

Leonardo DiCaprio a Netflixes filmjének bemutatóján

Gyerekkorában kevés pénzből nevelte az édesanyja
(Fotó: Dimitrios Kambouris/Getty Images for Netflix)

DiCaprio is azok közé a sztárok közé tartozik, akik tudják, mit jelent a nulláról kezdeni. A színész Los Angelesben nőtt fel, szinte édesapja nélkül, édesanyja nevelte, mellette pedig dolgozott.

Gyerekkorára nem egy habos, rózsaszín álomként tekint vissza, ugyanis olyan környéken nőtt fel, ahol a kábítószerek és a prostitúció a mindennapok velejárói voltak. A színésznek a pályája során a múltja segített abban, hogy soha ne gondolja magát többnek, mint más, és emlékeztette arra, hogy nem mindenkinek adatik meg az, ami neki.

Dolly Parton

Dolly Parton, country énekesnő

Nagy családban, kis házban nőtt fel
(Fotó: Kempin/Getty Images)

Dolly Parton eszméletlen luxusban él, de nem volt ez mindig így. A többiekhez hasonlóan a nagycsaládosok táborát erősíti, ugyanis összesen tizenketten voltak testvérek – és persze, nem kacsalábon forgó kastélyban.

Egy pici kunyhóban élt a családjával, és egyetlen bevételi forrásuk az édesapa keresete volt, így Parton életére nem a bőség volt a jellemző. Habár a pénzt nagyon be kellett osztaniuk, a countryénekes szeretettel emlékszik vissza a gyerekkori éveire, amit idilli, természetközeli helyen töltött a szüleivel és testvéreivel.

Jim Carrey

Jim Carrey mosolyog

Nem adta fel az álmát
(Fotó: Rich Fury/WireImage/Getty Images)

Amikor Jim Carrey még tizenéves volt, még nem a színészkedés miatt volt a legfontosabb számára a humor, hanem inkább azért, hogy a nehéz helyzeteket könnyebben vegye. A családjával egy furgonban éltek, miután a szülei elveszítették az otthonukat, majd 15 évesen otthagyta az iskolát, hogy ő is besegítsen az anyagiakba.

Gyerekkorában arról álmodozott, hogy egy nap elismert humorista lesz, és bár jóformán semmi sem mutatott az irányba, hogy ez valaha is meg fog valósulni, a színész nem adta fel. Sok kudarccal a háta mögött is folyamatosan azon volt, hogy beteljesítse az álmát, a többi pedig már történelem.

Tudj meg még többet kedvenc sztárjaidról!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top