Vágólapra másolva!
Thomas Doll vezetőedző szerint a Ferencváros labdarúgói pihentebben várják a lett FK Jelgava elleni csütörtöki Európa Liga-selejtezőt, mint a tavalyi kupasorozatot.

„Nagyon elégedettek lehetünk, mert el tudtuk végezni azt a programot, amit elterveztünk” - fogalmazott a német szakember a klub szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Hozzátette, volt ugyan pár váratlan hátráltató tényező, például, hogy Lovrencsics Gergő és Varga Roland később kezdte a felkészülést, Bőle Lukács pedig megsérült, de szép lassan mindenki visszatért, és a legutóbbi edzéseken már tudtak tíz a tíz ellen játszani.

Az utolsó edzés az EL-meccs előtt:


A zöld-fehérek mestere emlékeztetett arra, hogy idén többet pihenhettek a játékosok, mint a tavalyi Bajnokok Ligája-selejtező előtt.

A játékosok az erőnléti állapotukból nem veszítettek, de mivel tizenhét napja kezdtük el az edzéseket, igazán nagy felkészülési időszakról sem beszélhetünk” - jelentette ki Doll, aki szerint arra kellett leginkább odafigyelnie, hogy a rövid idő alatt úgy adagolja a munkát, hogy a csapat már csütörtökön „top formában” legyen.

Doll szerint pihentebbek a játékosai, mint tavaly ilyenkor Forrás: MTI

A Ferencváros vezetőedzője ugyan a múlt hétvégén megnézte a Jelgava Riga elleni bajnoki mérkőzését, de úgy látja, a zöld-fehéreknek inkább magukkal kell foglalkozniuk, és az a fontos, hogy

„feltűrt ingujjal, harcosan menjenek ki a pályára, ahol le kell majd győzniük a meleg okozta lustaságukat”.

Reméli, hogy játékosai jól kezdik majd a mérkőzést, hamar megtalálják a ritmust, és összességében bízik abban, hogy idén néhány kört menni tudnak az Európa Ligában.

A kapus Dibusz Dénes is megerősítette: a csapat jobb helyzetben van, mint tavaly, és bízik abban, hogy az első körben ez az eredményben is megmutatkozik majd.

„Fontos, hogy kapott gól nélkül lehozzuk a meccset, elöl pedig minél többször betaláljunk. Egy kettő-nullás győzelem nem töltene el csalódottsággal” - jelentette ki a válogatott kapus.

A teljes sajtótájékoztató:


A Ferencváros-FK Jelgava találkozó 18.45-kor kezdődik a Groupama Arénában, a visszavágót jövő csütörtökön rendezik.