Újabb közvetlen légi járat az USA-ba

American Airlines Boeing 767-es
Az American Airlines Boeing 767-es gépe
Vágólapra másolva!
A LOT mellett az American Airlines is beszáll a piacra.
Vágólapra másolva!

Május 4-től a világ legnagyobb légitársasága, az American Airlines új menetrend szerinti járatokat indít Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér (BUD) és Philadelphia Nemzetközi Repülőtér (PHL) között – közölte a Budapest Airport. Az új járat hetente több mint 2800 ülőhelyet kínál a jövő nyári szezonban a két város között.

Az útvonalon Boeing 767-300-as gépek közlekednek.

A napi járatok odafelé délelőtt 11.35-kor indulnak, vissza pedig 18.25-kor.

Az American Airlines Boeing 767-es gépe Forrás: Budapest Airport

„Philadelphia a legnagyobb központunk az Egyesült Államok észak-keleti részén, és rengeteg csatlakozási lehetőséget nyújtunk a magyaroknak az Észak-Amerikába és a Karib-szigetekre történő utazások esetén" - mondta Jim Butler, a Nemzetközi és Szállítmányozási Szolgáltatások vezető igazgatóhelyettese.

Kényeztetés a business osztályon

A repülőgépek fedélzetén a business osztályon utazók 28, fekvő helyzetbe dönthető, egy-kettő-egy elrendezésű ülés előnyeit élvezhetik. Biztosítanak számukra egy-egy Samsung Galaxy táblagépet is, amelyen a legújabb filmek, legsikeresebb TV programok, játékok, zenék és részletek találhatók a legkeresettebb könyvekből. A business osztályon utazó ügyfelek az American Airlines kibővített nemzetközi prémium fedélzeti ételeit is élvezhetik, amelyeket Mark Sargeant, brit Michelin-csillagos szakács és Maneet Chauhan a világhírű szakács, közösen tervezett. A fő utastér 21, úgynevezett Main Cabin Extra üléssel is fel van szerelve, ezek akár 18 cm-rel is hátrébb dönthetők.

Az új útvonallal már háromra emelkedik a Budapestről közvetlen légi járattal elérhető amerikai városok száma. A LOT lengyel légitársaság júliusban jelentette be, hogy jövő nyártól New Yorkba és Chicagóba indítanak Boeing 787-es Dreamliner repülőket a magyar fővárosból.

Budapestről 2011 ősze óta nincs közvetlen járat az Egyesült Államokba,

addig a Delta és az American Airlines repült New Yorkba. Utóbbi ugyan tervezte a járat újraindítását a 2012-es nyári menetrendben, de a Malév februári csődje után visszavonulót fújt. A járat ugyanis részben olyan utasokat hordott Budapestre, akik a régió kisebb városaiba utaztak tovább, túlnyomórészt szintén a Oneworld légi szövetséghez tartozó Malév gépeivel (erről itt olvashatja korábbi cikkünket).

A közvetlen légi járat megteremtése szóba került tavaly februárban is, amikor Szijjártó Péter külügyminiszter Texasban többek között az American Airlines vezetőivel tárgyalt. A légitársaság kommunikációs igazgatója akkor nem erősítette meg lapunknak a járatnyitás tervét, de jelezte, hogy folyamatosan vizsgálják a piaci lehetőségeket.