Mindhárom magyar birkózó búcsúzott

Krasznai Máté, birkózás
Párizs, 2017. augusztus 22. Krasznai Máté (j) és az örmény Karen Aszlanján küzd a kötöttfogásúak 66 kilogrammos súlycsoportja nyolcaddöntőjében a párizsi birkózó-világbajnokságon, az AccorHotels Arenában 2017. augusztus 22-én. Karen Aszlanján győzött és bejutott a negyeddöntőbe. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Mind a négy magyar kiesett a párizsi birkózó-világbajnokság keddi versenynapján, így a kötöttfogású-válogatott három bronzéremmel zárt.

A vb második napján Lám Bálint (130 kg) a selejtezőben, míg Torba Erik (59 kg), Krasznai Máté (66 kg) és Szabó László (80 kg) a nyolcaddöntőben szenvedett vereséget, így már csak a vigaszági folytatásra maradt esélyük. Ehhez legyőzőiknek a fináléba kellett volna jutniuk, ám ez egyiküknek sem sikerült, így a magyarok számára véget ért a vb.

Párizs, 2017. augusztus 22. Krasznai Máté (j) és az örmény Karen Aszlanján küzd a kötöttfogásúak 66 kilogrammos súlycsoportja nyolcaddöntőjében a párizsi birkózó-világbajnokságon, az AccorHotels Arenában 2017. augusztus 22-én. Karen Aszlanján győzött és bejutott a negyeddöntőbe. Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A fogásnem küzdelmeiben hétfőn Korpási Bálint (71 kg), Lőrincz Tamás (75 kg) és Kiss Balázs (98 kg) a harmadik helyen végzett, míg Lőrincz Viktor (85 kg) a negyeddöntőben búcsúzott.

Szerdán a nők küzdelmeivel folytatódik a világbajnokság, amikor Németh Zsanett (75 kg) és Galambos Ramóna (55 kg) lép majd szőnyegre.