19 videokártya csatlakoztatható az Asus alaplapjához

asus b250 expert mining alaplap kriptopénz kriptobányász
Asus B250 Expert Mining
Vágólapra másolva!
Sejthetően a kriptobányászoknak készült a különleges termék.
Vágólapra másolva!

Egy ideje már nem csak videokártyákból, de alaplapokból is lehet kifejezetten kriptopénzek bányászatára kitalált modelleket vásárolni. A különleges alaplapok általában annyiban különböznek a megszokott modellektől, hogy jóval több videokártya csatlakoztatható hozzájuk, hiszen az Ethereumot és társait ezekkel állítják elő a bányászok.

Asus B250 Expert Mining Forrás: Asus

Az Asus most alaposan kitett magáért, a frissen bejelentett B250 Expert Mining alaplapjához ugyanis 19 darab videokártyát lehet csatlakoztatni: egy PCI Express x16, továbbá tizennyolc PCI Express x1 foglalatot kínál.

Persze a videokártyák többségét nem lehet közvetlenül behelyezni az alaplapba, a bányászoknak PCI Express riser kábelt kell használniuk a bekötésükhöz.

A gyártó szerint az AMD és az NVIDIA grafikus meghajtói jelenleg csak nyolc darab videokártyát képesek kezelni egyszerre, ám az év későbbi részében mindkét cég feloldja majd ezt a „korlátozást". Jelen pillanatban maximum 16 videokártya használható az alaplapban, vegyesen 8-8 darab Radeon és GeForce.

Asus B250 Expert Mining Forrás: Asus

Természetesen a rengeteg videokártyát nem bírná el az alaplapok megszokott áramköri kialakítása, így az Asus B250 Expert Mining a szokásos egy helyett három darab 24 tűs áramcsatlakozóval rendelkezik, plusz a teljes megbízhatóság érdekében három Molex is rádugható még.

Nevéből sejthetően az alaplapra Intel B250 lapkakészlet került, hatodik és hetedik generációs Intel Celeron, Pentium, és Core processzorokkal kompatibilis. Árral és megjelenési idővel még nem szolgált az Asus.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!