Vágólapra másolva!
A labdarúgó OTP Bank Liga 7. helyén áll DVTK a hivatalos oldalán jelezte, hogy a csatlakozott a miskolci csapat edzéseihez a Ferencváros egykori közönségkedvenc játékosa, a brazil Leonardo. A 34 éves középpályás edzéslehetőséget kért Bódog Tamás szakmai igazgatótól, így a következő napokban a DVTK Edzőközpontban tréningezik.

Leonardo, teljes nevén Leonardo Vitor Santiago szülővárosában ismerkedett meg a labdarúgással, majd korán a holland Feyenoord utánpótlásába került, ahol egészen a felnőtt csapatig küzdötte magát az évek során. Országon belül váltott csapatot, előbb a NAC Breda, majd három évig az Ajax együttesét erősítette. Ezt követően ismét a NAC Bredához igazolt, majd az osztrák Red Bull Salzburg csapatába. Innen vezetett az útja Magyarországra, két évig az FTC-t erősítette.

2014 óta Németországban, Ausztráliában és Hollandiában szerepelt, legutóbb az FC Eindhoven csapatában.

- mondta Bódog Tamás a miskolci klub honlapjának. - Leonardo edzéslehetőséget kért a szakmai stábtól, amit megadtunk neki. Velünk fog készülni az elkövetkező napokban, és én magam is kíváncsian várom, milyen állapotban van a labdarúgó."

Az FTC egykori játékmestere Miskolcon kapott edzéslehetőséget Forrás: dvtk

Leonardo számára nem ismeretlen a magyar bajnokság, hiszen 2012 és 2014 között volt a Ferencváros labdarúgója, ahol együtt játszott többek között Busai Attilával és Ugrai Rolanddal.

„Sok szép emléket őrzök Magyarországról, szerettem itt játszani

- idézte föl korábbi emlékeit a brazil játékmester. - Diósgyőrbe is mindig szívesen jöttem, hiszen rendre telt ház előtt léphettünk pályára.

csodálatos a DVTK Edzőközpont, és impozáns az épülő stadion is. Keményen fogok dolgozni a következő napokban, és alig várom, hogy találkozzak korábbi csapattársaimmal, Busai Attilával és Ugrai Rolanddal."