Tarantino beismerte: tudott arról, hogy Weinstein szexuális zaklató

Vágólapra másolva!
Egy olasz színésznő feljelentése alapján indult nyomozás Harvey Weinstein filmproducer ellen szexuális erőszak miatt Los Angelesben. Több nap hallgatás után megszólalt Quentin Tarantino is, aki beismerte, tudott arról, miket csinál Harvey Weinstein. 
Vágólapra másolva!

Sal Ramirez, a Los Angeles-i rendőrség szóvivője azt mondta, hogy kihallgatták a nőt, aki egy 2013-ban elkövetett

nemi erőszakkal vádolja Weinsteint,

de arra nem válaszolt, hogy hol történt az eset és arra sem, mikor kérdezték ki a feljelentőt. A Los Angeles Times viszont megtalálta a 38 éves olasz színésznőt, aki a feljelentést tette, de a nevét ők sem írták le.

Forrás: Flickr/Tim Wang

A lapnak a nő azt mondta, hogy Weinstein utánament a szállodai szobájába,

ahol megerőszakolta.

A színésznő ügyvédje, David M. Ring egyelőre nem válaszolt a lap kérdésére, a producer szóvivője, Sallie Hofmeister pedig ezt írta:

A New York-i és a londoni rendőrség után a Los Angeles-i a harmadik, amelyik nemi erőszak miatt indított nyomozást a hollywoodi sztárproducer ellen.

Harvey Weinstein és Quentin Tarantino Forrás: AFP

A 65 éves filmest több mint háromtucat nő vádolta meg szexuális zaklatással vagy erőszakkal, köztük olyan filmsztárok, mint Gwyneth Paltrow és Angelina Jolie.

Csütörtökön Lupita Nyong'o Oscar-díjas színésznő beszélt a New York Timesnak arról, hányszor és hogyan erőszakoskodott vele a producer.

Quentin Tarantino filmrendező, aki legtöbb filmjét, köztük a Ponyvaregényt és az Aljas nyolcast is Weinsteinnel együtt készítette az elmúlt két évtizedben, csütörtökön a New York Timesnak azt mondta,

eleget tudott ahhoz, hogy többet tegyen, mint amennyit tett.

A rendező első kézből, hajdani barátnőjétől, Mira Sorvino színésznőtől hallott Weinstein viselkedéséről, valamint tudomása volt a Rose McGowannal történtekről is.

Tarantino hozzátette:

Csütörtökön Weinsteint a Brit Filmintézet törölte tagjai közül, korábban az Amerikai Producerek Céhe kezdeményezte kizárását, az Oscar-díjat odaítélő amerikai filmakadémia a múlt héten rúgta ki.