Gyorsabban tölthet majd le az androidos Chrome

google chrome böngésző
Google Chrome
Vágólapra másolva!
A következő kiadásban aktiválják a párhuzamos letöltési funkciót.
Vágólapra másolva!

A múlt héten elkészült a Google Chrome idei utolsó főverziója, bár garantáltan egyelőre csak számítógépekre telepíthető, Androidon még nem mindenkinél jelezte ki a Play Áruház. A böngésző következő 64-es kadása várhatóan január második felében válik majd elérhetővé, most pedig kiderült, hogy garantáltan be lesz kapcsolva benne a párhuzamos letöltési funkció.

Forrás: Google

A párhuzamos letöltés lehetővé teszi, hogy a böngésző szimultán több (jelen esetben konkrétan három) szálon keresztül töltse le a fájlokat, ami nagy méretű állományok esetében csökkentheti a letöltési időt. A sebességbeli előrelépés óriási mértékben függ a körülményektől, így nagyon nehéz életszagú példát hozni arra, hogy mennyivel gyorsíthatja a letöltést.

Az androidos Chrome 64 automatikusan indítja a párhuzamos letöltési eljárást, felhasználói részről semmiféle közbeavatkozás sem szükséges a működéséhez. Azon letöltések esetében lesz aktív, amelyek nem fejeződnek be legfeljebb 2 másodperc alatt, hiszen a néhány szempillantás alatt letölthető fájloknál semmi értelme sincs az elindításának.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!