Töltött káposzta és gulyásleves az Emirates fedélzetén

Emirates töltöttkáposzta
Vágólapra másolva!
Az Emirates kifejezetten a magyar utasoknak kíván kedveskedni legújabb szolgáltatásaival, hogy otthonosan érezzék magukat a Budapestről Dubajba tartó járatokon.
Vágólapra másolva!

Az Emirates hagyományos magyar ételeket kínál a Premium utasok számára – a fogások mindegyike nagy múltra tekint vissza a magyar gasztronómiában. Az utasok előételként választhatnak csalamádét, vagy kipróbálhatják a Hungarikumnak számító gulyáslevest, étkezésüket pedig olyan ínycsiklandó desszertekkel zárhatják, mint a dobostorta.

A magyar ételekre már ránézni is jó. Igazán különleges élmény volt számomra a menüsor kialakítása közben még többet megtudni erről a gazdag kultúráról" – méltatta a magyar konyhát Ravi Nage, regionális Catering Manager, aki a magyar szakácsokkal közösen álmodta újra a hagyományos ételeket, hogy tökéletes szín-, forma- és ízkombinációt hozzanak létre.

Az Emirates töltöttkáposztája Forrás: Emirates

Az Emirates catering szakértői Budapesten készítik el az ételeket, kizárólag a legjobb minőségű, friss, helyi alapanyagok felhasználásával. Azért, hogy minden Emirates utas megtalálja az ízlésének megfelelő ételt,

a hagyományos fogások fűszerezése enyhébb,

nem használják például a magyar konyhában népszerű csípős pirospaprikát. Míg néhány tradicionális étel esetében (ilyen például a töltött káposzta) a recept az eredeti formát követi, az Emirates szakácsai néhány étel, például a lángos modern változatát is elkészítették, melyek ugyanakkor megőrizték eredeti kulináris jellegzetességeiket.

A sokszínű kínálat érdekében az Emirates rendszeresen cseréli menükínálatát, így a Premium kabinok utasai számára többek között az alábbi magyar fogások érhetők el:

Levesek
• Tárkonyos borjúragu leves
• Gulyásleves

Főételek
• Bélszín szelet vadász módra
• Borjúpaprikás grízgaluskával
• Csáki rostélyos paprikás mártásban
• Bakonyi csirke paprikás palacsintafelfújttal
• Kacsamell sült káposztás barátfülével
• Harcsa paprikás túrós csuszával
• Töltött káposzta
• Fogas filé Kárpáti módra zöldfűszeres barátfülével

Desszertek
• Dobostorta
• Körtés túrótorta

A hazai ínyencségek mellett az Emirates folyamatosan frissíti filmkínálatát is: 2016 júniusában egyedülálló magyar filmválogatást vezettek be az Emirates ice fedélzeti szórakoztatórendszerén, melyen csaknem 3000 mozicsatorna, játék és zene érhető el.

Az utasok többféle magyar alkotásból, például akciófilmekből, vígjátékokból és romantikus filmekből válogathatnak.

A légitársaság rendszeresen frissíti az elérhető filmek listáját olyan népszerű alkotásokkal, mint a Kincsem, a Kojot vagy a Vakfolt, az angol feliratozásnak köszönhetően pedig a külföldi utasok sem maradnak magyar filmek nélkül.

Magyarul üdvözlik az utasokat

„Kulcsfontosságú számunkra, hogy a magyar utasok repülőgépeink fedélzetén is otthon érezzék magukat. Folyamatosan fejlesztjük és bővítjük termékkínálatunkat, és már több mint 150 magyar légiutas-kísérő dolgozik a csapatunkban, akik a fedélzeten szívélyes magyar üdvözlettel fogadják az utasokat" – mondta Horváth Gábor, az Emirates magyarországi Country Managere.