Vágólapra másolva!
A kanadai Justin Kripps, Alexander Kopacz és a német Francesco Friedrich, Thorsten Margis német kettős századra azonos időt ért el a négy futam alapján, így mindkét egység aranyérmet nyert a kettes bobok versenyében a phjongcshangi téli olimpián.

A dél-koreai játékok első bobos viadala végig nagyon kiélezett volt, az utolsó, negyedik futam előtt még öt egységnek volt reális esélye a győzelemre, s mivel ekkor már fordított sorrendben csúsztak le a pályán, a győztes kiléte egészen a legutolsó indulóig kérdéses volt.

A német és a kanadai egység is örülhetett a végén Forrás: AFP/Mark Ralston

A végjátékban a három kör után ötödik lett egység, Oskars Melbardis és Jens Strenga remek futamot produkált és élre állt, majd az utána következő két német bobot meg is tudta előzni.

Ezek után következtek Friedrichék, akiknek mindössze hatszázados előnyük volt a lettekkel szemben. A pálya első felén lényegesen gyorsabbak voltak legnagyobb riválisuknál, a második felében viszont lassultak, végül azonban öt századot meg tudtak tartani előnyükből és átvették a vezetést.

Utolsónak csúszott a Kripps, Kopacz kettős, mely lassabban rajtolt a német duónál, így hamar hátrányba került, a jégcsatorna középső részén viszont visszavette a vezetést, de a célig ismét némileg elmaradt Friedrichék tempójától, a célba ugyanakkor azonos idővel ért be, ami után a német és a kanadai tábor is örömtáncba kezdett.

A célban várják az olimpiai bajnokok az olimpiai bajnokokat Forrás: AFP/Mohd Rasfan

Legutóbb 1998-ban, Naganóban volt holtverseny az élen ebben a számban.

férfi kettes bob, olimpiai bajnok:
Justin Kripps, Alexander Kopacz (Kanada) és
Francesco Friedrich, Thorsten Margis (Németország) 3:16.86-3:16.86 perc
3. Oskars Melbardis, Jens Strenga (Lettország) 3:16.91