Transznemű ad át díjat az Oscar-gálán

Daniele Vega a Fantastic Woman című filmben
Vágólapra másolva!
Az Oscar-gála szervezői láthatóan elég komolyan veszik az #OscarsSoWhite és a #MeToo kampányokat: nyilvánosságra hozták az első 12 ember nevét, akik díjat adnak át a gálán, és közülük egy transznemű, öt fehér nő, három színesbőrű férfi, két fekete nő és egyetlen fehér férfi.
Vágólapra másolva!

A díjat átadók listáján az első 12 név

Daniela Vega, Mahershala Ali, Chadwick Boseman, Viola Davis, Laura Dern, Jennifer Garner, Greta Gerwig, Tiffany Haddish, Tom Holland, Kumail Nanjiani, Margot Robbie, és Emma Stone.

Daniela Vega az első transznemű a történelemben, aki díjat ad át az Oscar-gálán. Ő a Fantastic Woman című chilei film főszereplője. Sebastián Lelio rendezése Oscar-jelölést kapott a legjobb idegen nyelvű film kategóriájában, azaz Enyedi Ildikó és a Testről és lélekről vetélytársa, még ha kevésbé esélyes is a díjra, mint a magyar alkotás vagy A négyzet és a Szeretet nélkül.

Daniele Vega a Fantastic Woman című filmben Forrás: SONY CLASSICS

A díjat átadók között vannak korábbi győztesek (Ali, Davis), idei jelöltek (Gerwig, Nanjiani), és sikeres, de jelöléseket nem nagyon kapott filmek sztárjai (Haddish a Girls Trip-ből és Holland a Pókember: Hazatérésből).

A gálát március 4-én, vasárnap rendezik meg, a házigazda Jimmy Kimmel.