Lángba borult egy illegálisan működtetett olajkút Indonéziában

Pasir Putih, 2018. április 25. Hatalmas lángoszlop tör fel egy illegálisan működtetett olajkútból az indonéziai Aceh tartomány Pasir Putih településén 2018. április 25-én. Az indonéz katasztrófaelhárítási ügynökség szerint legkevesebb tízen meghaltak és negyvenen megsérültek a kútnál keletkezett tűzben. (MTI/EPA/Al Mahdi)
Vágólapra másolva!
Legkevesebb tízen meghaltak és negyvenen megsebesültek szerdára virradóra Indonéziában egy illegálisan működtetett olajkútnál bekövetkezett tűzben, és több ház is a lángok martalékává vált.
Vágólapra másolva!

Az indonéz katasztrófaelhárítási ügynökség szóvivője, Sutopo Nugroho közölte: a nyugati fekvésű Aceh tartomány Pasir Putih nevű településén keletkezett tüzet még nem sikerült eloltani.

Az Antara indonéz hírügynökség úgy tudja, a település lakói olajat gyűjtöttek az évek óta illegálisan üzemeltetett kút körül a felszínen, amikor hajnal előtt felcsaptak a lángok. Az Antara szerint a sérültek súlyos égési sebeket kaptak.

Hatalmas lángoszlop tör fel egy illegálisan működtetett olajkútból az indonéziai Aceh tartomány Pasir Putih településén 2018. április 25-én. Forrás: MTI/EPA/Al Mahdi

A katasztrófaelhárítási ügynökség feltételezése szerint a tüzet egy vezetéken végzett hegesztés idézhette elő. Az AFP francia hírügynökség úgy tudja, hogy egy olajtócsa kapott lángra.

Indonéziában gyakori, hogy a helyiek, bár ez törvénysértő, továbbra is használnak olyan olajkutakat, amelyek gazdasági kiaknázásával korábban felhagytak a vállalatok.