Gyilkos migránsok áldozatainak rokonaival találkozott Trump

politics Horizontal US President Donald Trump greets people holding posters of people allegedly killed by illegal immigrants before speakong on immigration in the South Court Auditorium, next to the White House on June 22, 2018 in Washington, DC.
Donald Trump Angyalcsaládok tagjaival találkozott
Vágólapra másolva!
Illegális bevándorló gyilkosok áldozatainak családjait látta vendégül Donald Trump, amerikai elnök pénteken este a Fehér Házban.
Vágólapra másolva!

„Ők olyan állampolgárok, akiket mindörökre elválasztottak szeretteiktől” – mutatta be a tizennégy meghívottat az elnök.

Az Angyalcsaládok nevű szervezetet létrehozó családok tagjai fényképeket mutattak egymásnak és a meghívott újságíróknak elveszített rokonaikról. Volt, aki felidézte, hogyan halt meg a gyermeke, mások az illegális bevándorlás visszaszorításának fontosságáról beszéltek. Laura Wilkerson elmondta, hogy az ő tizenéves fiát, Josht 2010-ben megkínozta, megfojtotta egy illegális bevándorló, a holttestet pedig el akarta égetni. Steve Ronnebeck azt idézte fel, hogy 21 éves fiát egy doboz cigaretta miatt gyilkolták meg.

Donald Trump az Angyalcsaládok tagjaival találkozott Forrás: AFP/Mandel Ngan

„Ezekről a családokról a média nem vesz tudomást. Ez tisztességtelen” – fogalmazott Trump, kijelentve, hogy a demokrata párti politikusok sem foglalkoznak a migránsok áldozataival és a hozzátartozóikkal. Az elnök hangsúlyozta: az illegális bevándorlás megállításakor ezzel a problémával is szembe kell nézni. Számokat, adatokat, eseteket sorolt rablásokról, nemi erőszakokról, gyilkosságokról.

Gátat kell vetni az illegális bevándorlásnak

Leszögezte: változatlanul eltökélt abban, hogy gátat vet az illegális bevándorlásnak. „Hol van a média felháborodása a »fogd meg és engedd el« politika miatt?” - kérdezte, utalva ezzel a korábbi kormányzatok gyakorlatára, amely szerint az illegális bevándorlókat feltartóztatták ugyan, de azonnal szabadon is engedték. Ostorozta az úgynevezett menedékvárosokat is, amelyek szerinte illegálisan az országba érkező bűnözőknek adnak otthont.

Trump dicsérte az Angyalcsaládok tagjait, remek amerikaiaknak nevezte őket, és azt mondta, hogy áldozataik nem voltak hiábavalók. Biztonságossá teszik az Egyesült Államok határait és gondoskodnak arról, hogy ilyenek is maradjanak – jelentette ki az elnök.