Buffon PSG-játékosnak adná az Aranylabdát, de nem Neymarnak

Totti, Buffon, olasz válogatott
Italian goalkeeper Gianluigi Buffon (R) jokes with teammate Francesco Totti after the official picture at the National Technical Center of Coverciano in Florence, 25 May 2006. Italy is preparing for the upcoming football World cup in Germany. AFP PHOTO / Patrick HERTZOG (Photo by PATRICK HERTZOG / AFP)
Vágólapra másolva!
Október elején a France Football magazin nyilvánosságra hozta a 2018-as Aranylabda-jelöltek listáját. A díj legnagyobb esélyese a Real Madrid horvát játékosa, Luka Modric, aki már az UEFA-tól és a FIFA-tól is megkapta az Év-játékosa kitüntetést, azonban Gianluigi Buffon, a Paris Saint-Germain világklasszis kapusa csapattársának, a 19 éves Kylian Mbappénak adná az Aranylabdát.

Mbappé valósággal berobbant a futballvilágba, a fejlődése a mai napig töretlen, így 19 éves korára már birtokosa egy vb-aranyéremnek és az oroszországi torna legjobb fiatal játékosának is megválasztották.

Kylian Mbappé biztosan megnyeri majd az Aranylabdát. Talán már idén Forrás: DPPI/Stephane Allaman

„Naponta láthatom, hogy mire képes, mit mutat a pályán, és milyen jól játszott a világbajnokságon, ezért számomra nem kérdés, akár meg is nyerheti az Aranylabdát. Legalábbis megérdemelné.

– mondta a Tout le Sport francia tv-show-ban a világbajnok olasz kapus, Gianluigi Buffon.

Ha a 19 éves játékos mégsem nyerné meg az Aranylabdát, akkor sem kell csüggednie, ugyanis 2017-ben már megnyerte a Golden Boy-díjat, és idén is a jelöltek között van. Márpedig a legjobb Európában játszó 21 év alatti futballistának járó díjat még senki nem nyerte meg kétszer, így a győzelme esetén – ami több mint valószínű – történelmet írna.