Elon Musk: Hamarosan érkezik a még olcsóbb Tesla

Horizontal AUTO INDUSTRY
(FILES) This file photo taken on April 1, 2016 shows a handout photo provided by Tesla Motors shows the car manufacturer's new Model 3. Orders for Tesla's Model 3, its first mass-market electric aimed at taking the upstart automaker into the mainstream, have reached 325,000, Tesla said April 7, 2016. The mark was hit just one week after the car, which will not be available until late 2017, was unveiled by Tesla Motors founder Elon Musk in Los Angeles. / AFP PHOTO / TESLA MOTORS / STR
Vágólapra másolva!
Elon Musk, a Tesla vezére szokásához hűen a Twitteren közölte, hogy egy olcsóbb Model 3-ast vezet be az elektromosautó-gyártó. Várhatóan 45 ezer dollárba fog kerülni a Model 3 büdzsé verziója, de a Tesla honlapja szerint a vevő 15 ezer dollárt spórol majd az évek alatt, többek között a benzinen és a karbantartáson.
Vágólapra másolva!

A Model 3-as új, saját márkás verziója 260 kilométer megtételére lesz képes és 45 ezer dolláros áron már beszerezhető, azonban a Tesla hivatalos oldala szerint a tulajdonos akár 15 ezer dollárt spórolhat vele az évek alatt, többek között a benzin miatt és azért, mert az elektromos autók kevesebb karbantartást igényelnek.

A Tesla közleménye szerint a Model 3 iránt folyamatosan nő a kereslet,

emellett pedig a gyártás körüli kezdeti nehézségeket is sikerült megoldani. Éppen ezért most még több ember számára szeretnék elérhetővé tenni a Tesla élményt egy új, olcsóbb modell bevezetésével.

A Model 3-as Forrás: AFP/Str

A közleményben szintén kiemelik, hogy néhány nap múlva mutatják be a Tesla új akkumulátorát az Egyesült Államokban és Kanadában, ezáltal pedig még jobban ki tudják szolgálni az autóvásárlók igényeit.

Az olcsóbbik Model 3 már ezt a kisebb akkumulátort használja, így főleg városi közlekedésre szánják majd.

Az autó valós ára azonban így is jóval több, mint amit a legtöbb ember jelenleg költene egy elektromos autóra, ráadásul ha az önvezető funkciót is aktiválni szeretné valaki, akkor még további 5 ezer dollárt kell fizetnie.