Tölthető az Ubuntu 18.10

ubuntu 18.10 linux
Ubuntu 18.10
Vágólapra másolva!
Megszépült a grafikus felület az új kiadásban.
Vágólapra másolva!

Sűrű hetük van a Linuxot használóknak, az Elementary OS 5 után csütörtökön az Ubuntu 18.10 is megjelent. A Cosmic Cuttlefish kódnevű rendszer a hat hónapos fejlesztési időből sejthetően nem hozott gigantikus újításokat, a legérdekesebb újdonságot a grafikus felület eddiginél modernebb és szebb témája jelenti. A Yaru névre keresztelt, laposabb felület nem totális újdonság, eddig Communitheme néven futott és külön kellett telepíteni.

Ubuntu 18.10 Forrás: OMG!Ubuntu

Természetesen az Ubuntu 18.10 frissített csomagokkal érkezik, például a GNOME grafikus felületből a 3.30-as, a Firefoxból a 63-as, a LibreOffice-ból pedig a 6.1.2-es verziót használja. A vadiúj eszközökkel rendelkezők számára jó hír, hogy a Linux 4.18 rendszermagnak hála bővült a kompatibilis hardverek köre, így például az új Ubuntu alatt már működik az AMD Radeon RX Vega M videovezérlő, továbbá Intel Cannon Lake processzorok integrált videochipjei.

Az egyes hardvereken érezhetően gyorsabban működő Ubuntu 18.10 innen tölthető le. Szokás szerint a rendszer hivatalosan elismert variánsaiból (Kubuntu, Xubuntu, Ubuntu Budgie és társaik) is megérkeztek a 18.10-es kiadások, ezek a dedikált webhelyeiken keresztül szerezhetőek be.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!