700 ezres fizetés plusz cégautó a Lidlnél

Lidl
A LIDL sign is seen in Munich. Lidl Stiftung & Co. KG formerly Schwarz Unternehmenstreuhand KG, is a German global discount supermarket chain, based in Neckarsulm, Germany, that operates over 10,000 stores across Europe and the United States. (Photo by Alexander Pohl/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A Lidl Magyarország országos szinten egyedülálló ütemben és mértékben növeli munkavállalóinak bérét. A 2018-as béremelési hullámot követően ezúttal 2019. március 1-jével további, átlagosan 15 százalékkal emeli bolti és raktári dolgozó munkavállalói munkabérét - olvasható a cég közleményében.
Vágólapra másolva!

A kiskereskedelmi szektorban Magyarországon egyedülálló módon, 2016 januárja óta összesen 75 százalékos béremelést valósít meg a Lidl Magyarország a bolti és raktári dolgozó munkavállalók körében. Mindez közel 4600 munkavállalót érint.

A béremelést követően az áruházakban dolgozó bolti eladó munkatársak kezdő havi bruttó járandósága 267 ezer és 287 ezer forint között alakul, míg a már három év munkaviszonnyal rendelkező bolti eladók számára az elérhető legmagasabb bruttó havi járandóság 297 ezer forinttól 317 ezer forintig terjedhet,

8 órás munkaidőben, amely összeg a havi bruttó alapbér és a béren kívüli juttatás összegét tartalmazza. Továbbá ezenfelül kerülnek kifizetésre a pótlékok, amelyek összege előre nem meghatározható, de a múlt évben átlagosan havonta bruttó 32 ezer forintot jelentett.

A logisztikai központokban dolgozó komissiózó feladatkört ellátó munkavállalók esetében a kezdő havi bruttó járandóság 277 ezer és 313 ezer forint között alakul, míg a már három év munkaviszonnyal rendelkező komissiózó számára a legmagasabb bruttó havi járandóság 342 ezer és 393 ezer forint között érhető el,

8 órás munkaidőben, amely összeg a havi bruttó alapbér és a béren kívüli juttatás összegét tartalmazza. Továbbá ezenfelül kerülnek kifizetésre a pótlékok, amelyek összege a tavalyi évben átlagosan havonta bruttó 55 ezer forintot tett ki.

Forrás: AFP/NurPhoto/Alexander Pohl

A logisztikai központokban dolgozó targoncavezető feladatkört ellátó munkavállalók esetében a kezdő havi bruttó járandóság 302 ezer és 333 ezer forint között alakul, míg a már három év munkaviszonnyal rendelkező targoncavezető számára az elérhető legmagasabb bruttó havi járandóság 370 ezer és 413 ezer forint között lesz, 8 órás munkaidőben

(ez az összeg szintén tartalmazza a havi bruttó alapbért és a béren kívüli juttatás összegét). Továbbá ezenfelül kerülnek kifizetésre a pótlékok, amelyek tavaly átlagosan havonta bruttó 60 ezer forintot jelentettek.

Mindemellett a cég a Lidl Egészségprogram keretében éves szinten nagyértékű komplex egészségügyi szolgáltatást is biztosít minden munkavállalója számára, amely országszerte magánklinikai környezetben kínál számukra prevenciós és a gyógyulást elősegítő kényelmes, gyors és ingyenes megoldásokat.

Forrás: AFP/Justin Tallis

Az üzletvezetők esetében a kezdő havi bruttó járandóság 449 ezer és 523 ezer forint között alakul, míg a már három év munkaviszonnyal rendelkező üzletvezetők számára a legmagasabb bruttó havi járandóság 632 ezer és 695 ezer forint között érhető el, 8 órás munkaidőben,

amely összeg a havi bruttó alapbért és a béren kívüli juttatás összegét tartalmazza. Ezenfelül fizetik ki a pótlékokat, amelyek 2018-ban átlagosan havi bruttó 69 ezer forinttal rúgtak.

Ezenfelül az áruházlánc – korlátlan magáncélú használattal, minden költséget 100 százalékban átvállalva – személyautót is biztosít üzletvezetőinek, akik szintén igénybe vehetik a vállalat által garantált egészségügyi szolgáltatást is.

A vállalat munkavállalói bérét számos további juttatással egészíti ki, így többek között egy közel 50- tagú partner-üzlethálózatban érvényesíthető akár 50 százalék árengedményt jelentő kedvezményprogrammal, valamint a törvényi előírásoknál nagyobb mértékben, 100 százalékban téríti a dolgozók munkába járási költségét is.