Vágólapra másolva!
Először adott interjút az október végi menesztése óta Julen Lopetegui, a Real Madrid és a spanyol válogatott korábbi edzője.

Lopeteguit két nappal az oroszországi világbajnokság kezdete előtt rúgta ki a spanyol szövetség, amikor nyilvánosságra került, hogy aláírt a Real Madridhoz. „Az egy nagyon kemény időszak volt – mesélte a szakember Guillem Balague újságíró rádiós műsorában. – Két év munkája veszett el. Két hónappal korábban írtam alá az új szerződésemet a válogatottnál, ami tartalmazott kivásárlási árat is, aztán jött a Real Madrid. Az időzítés nem rajtam, és nem is a Realon múlott, egyszerűen csak megtörtént, én pedig igent mondtam. Egy hónapon keresztül viszont lehetetlen lett volna titokban tartani."

Lopetegui nem kapott elég időt Forrás: AFP/Javier Soriano

Lopetegui szerint a spanyol válogatott tagjai jól fogadták a hírt, a Spanyol Labdarúgó Szövetség elnöke, Luis Rubiales viszont hajthatatlan volt.

– mondta a kirúgásával kapcsolatban Lopetegui, akinek ideje sem volt feldolgozni az eseményeket, azonnal ki is nevezték a Real Madrid edzőjének. „Nem aludtam, azt sem tudtam, hogy hol vagyok. Az egyik nap még Oroszországban tartottam edzést, a másik nap

a Bernabéuban voltam egy teljesen új csapatnál.

Lopetegui első tétmeccse a városi rivális Atlético Madrid elleni Európai Szuperkupa volt, amelyet hosszabbításban elveszített a csapat, utána viszont sorozatban öt meccset nyertek. „Jól indult a szezon, de aztán volt egy háromhetes rossz periódusunk. Ilyen helyzetben csak remélni tudod, hogy lesz elegendő időd kijavítani a problémákat. Nekem nem volt."

Lopeteguit a Barcelona elleni vereség után rúgták ki Forrás: NurPhoto/Joan Valls/Urbanandsport/NurPhoto/Joan Valls

Lopetegui, állítása szerint, nem haragszik a Real Madridra, Santiago Solarit, a csapat jelenlegi vezetőedzőjét, fantasztikus szakembernek tartja, a játékosokat pedig csodálja. „Reméltem, hogy hagynak dolgozni, de most már előre tekintek."

Lopeteguinek azóta sincs munkája, de elmondása szerint szívesen kipróbálná magát Angliában. „Meg akarom tapasztalni azt az érzést, ami a Premier League-et jellemzi" – mondta az edző, aki Spanyolországon és Portugálián kívül még nem dolgozott sehol.

A kérdés már csak az, hogy ilyen előélettel ki alkalmazza. A képességei adottak.