Vágólapra másolva!
A labdarúgó OTP Bank Liga 21. fordulójában a Szombathelyi Haladás hazai pályán kapott ki a Mezőkövesdtől, ezzel pedig már 14 pontos hátrányban van a bennmaradást érő 10. helytől. A találkozó negatív hőse ezúttal is Király Gábor volt: a veterán legenda egygólos vezetésnél visszahozta a meccsbe a Kövesdet, majd egy teljesen ártalmatlan szituációban lerángatta Sztefan Drazsics nadrágját, végül pedig egy apró testkontaktus után úgy terül el a szerb csatár mellett, ahogy azt Neymar szokta csinálni a legrosszabb napjain.

A Szombathelyi Haladásnak óriási szüksége lett volna a három pontra a Mezőkövesd ellen, és nem is voltak rossz esélyei, ugyanis a 23. percben Rui Pedro góljával megszerezték a vezetést. Azonban szűk tíz perccel később a 108-szoros válogatott kapus visszahozta a meccsbe a Mezőkövesdet, amikor egy hazaadott labdát rossz helyre rúgott ki, az arra lecsapó Sztefan Drazsics pedig köszönte szépen, begyalogolt vele egészen a kapuig.

A 42 éves kapus még rá is tett egy lapáttal a bakijára, amikor egy teljesen ártalmatlan szituációban lerángatta Drazsics nadrágját, majd egy pici lökés után akkorát esett a szerb csatár mellett, hogy akár bele is sérülhetett volna a színészkedésbe.

Király Gábor az idei szezonban egyáltalán nem találja a helyét, bár ez a teljes szombathelyi csapatról elmondható. Szeptemberben a Haladás-szurkolók már tűntettek a 42 éves legenda ellen, aki már az őszi szezonban is folyamatosan szedte be a potyagólokat. Horváth Ferenc egy időre száműzte is a kezdőből, de a helyére beugró Rózsa Dániel is benyelt két emlékezetes potyagólt, így tavaszra Király visszakerült a kapuba.

A Haladás szurkolótábora sem volt elégedett, a mérkőzésen a tulajdonosnak és a játékosoknak is üzentek.