Hosszabbításban verte a tavalyi győztest a ligaelső az NHL-ben

Tampa Bay Lightning v Toronto Maple Leafs GettyImageRank2 nhl hockey
TORONTO, ON - MARCH 11: Tyler Johnson #9 of the Tampa Bay Lightning celebrates a goal against the Toronto Maple Leafs during an NHL game at Scotiabank Arena on March 11, 2019 in Toronto, Ontario, Canada. Claus Andersen/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Sorozatban hatodik győzelmét szerezte a Tampa Bay Lightning, amely a tavalyi győztes Washington Capitals otthonában nyert az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) szerdai játéknapján.

Az alapszakaszbeli elsőbbséget korábban bebiztosító vendégek Victor Hedman hosszabbításban szerzett találatával szereztek újabb két pontot.

Nagyot ment a Tampa Bay Lightning Forrás: AFP/2019 Getty Images/Claus Andersen

A Tampa Bay kapusa, Andrej Vaszilevszkij 54 védéssel klubrekordot állított fel.

Az eddigit is a 24 éves orosz tartotta, de Ben Bishoppal holtversenyben: előbbi tavaly december 13-án, utóbbi 2014. január 19-én 48 lövést hárított. A kanadai táblázaton 119 ponttal élen álló Nyikita Kucserov két találatot szerzett a Tampa Bay négygólos második harmadában. A Lightning öt nap alatt másodszor múlta felül a Capitalst. A Washington hiába próbálkozott a klubrekordot jelentő 58 lövéssel, házigazdaként öt győztes mérkőzést követően szenvedett vereséget.

A vendégeknél Auston Matthews és John Tavares egyaránt egy góllal és egy gólpasszal zárt.
A kétgólos Tanner Pearson és Bo Horvat vezérletével győzte le a Vancouver a vendég Ottawát. A házigazdák a 41. percben már 5-0-ra vezettek, amikor a Senators megkezdte a felzárkózást. A vendégek az 59. perc elejére egygólosra csökkentették a hátrányukat, de a hajrá a Canucksnak sikerült jobban.

Connor Hellebuyck 29 lövést hárított, így hibátlan teljesítménnyel zárt és döntő érdemeket szerzett abban, hogy a Winnipeg sorozatban negyedik győzelmét aratta.

A Jets ezúttal az Anaheim otthonában nyert.

Eredmények:
Buffalo Sabres-Toronto Maple Leafs 2-4
Washington Capitals-Tampa Bay Lightning 4-5 - hosszabbítás után
Vancouver Canucks-Ottawa Senators 7-4
Anaheim Ducks-Winnipeg Jets 0-3