Már biztos, hogy LeBron James nem lesz ott az NBA-rájátszásban

Los Angeles Lakers v Brooklyn Nets GettyImageRank2
NEW YORK, NEW YORK - DECEMBER 18: LeBron James #23 of the Los Angeles Lakers looks on against the Brooklyn Nets during their game at the Barclays Center on December 18, 2018 in New York City. Al Bello/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) legutóbbi játéknapján a Los Angeles Lakers 111-106-ra kikapott hazai pályán a Brooklyn Netstől, ezzel matematikailag is biztossá vált, hogy a patinás klub lemarad az idei rájátszásról. Ahogyan LeBron James is, akivel ez legutóbb 14 évvel ezelőtt fordult elő.

A mérkőzés hőse a Nets fiatal játékosa, az All-Star gálára is meghívott D'Angelo Russell volt, akit pont a Lakers cserélt Brooklynba 2017 nyarán. Az irányító 21 pontot szórt, emellett kiosztott 13 gólpasszt is. Hasonló statisztikát produkált a túloldalon LeBron James is, aki 25 ponttal, 14 assziszttal és 9 lepattanóval fejezte be a meccset, igaz, pocsékul célzott. Akárcsak az összes csapattársa, egyet kivéve.

A center JaVale McGee karrierje legjobb mérkőzését játszotta, 33 pontja mellett leszedett 20 lepattanót, és kiosztott 6 blokkot is.

Az ő teljesítményével az utolsó percig volt esélye a hazai csapatnak a győzelemre, de James szerencsétlen labdaeladása után ez is elszállt.

Ebben a jelenetben benne van a Lakers egész idénye:

A Los Angeles mérlege 31-41-re romlott, tehát ha nem nyeri meg a maradék 10 mérkőzését, akkor negatív mutatóval zárja a szezont. Az pedig már egészen biztos, hogy nem jut be a rájátszásba. A Brooklyn viszont keleten továbbra is harcban áll a 6-8. helyekért, az idény egyik meglepetéscsapatának minden esélye megvan a playoffra.

Az NBA két legjobb formában lévő együttese találkozott Houstonban, ahol a Rockets a San Antonio Spurst fogadta. Az összecsapás a végsőkig szorosan alakult, a hajrára a Spurs fordult minimális előnnyel. Ekkor jött a hazaiak sztárja, James Harden, aki zsinórban 10 pontot beszórva megfordította a meccset, és megszerezte a győzelmet csapatának.

A tavalyi MVP egészen félelmetes teljesítményt nyújtott, beállította saját karriercsúcsát 61 ponttal (ennyit egyébként senki nem dobott a San Antonio Spursnek, mióta Gregg Popovich az 1996-97-es idényben átvette a csapatot), beszórt kilenc triplát, amivel a hárompontosok örökrangsorában is fellépett a 10. helyre.

Végeredmények, NBA:
Orlando Magic–Memphis Grizzlies 123–119 – hosszabbítás után
Cleveland Cavaliers–Los Angeles Clippers 108–110
New York Knicks–Denver Nuggets 93–111
Toronto Raptors–Oklahoma City Thunder 109–116
Houston Rockets–San Antonio Spurs 111–105
Milwaukee Bucks–Miami Heat 116–87
Los Angeles Lakers–Brooklyn Nets 106–111