Sokan áztatják magukat a húsvéti hosszú hétvégén

barlangfürdő ÉPÍTMÉNY épület belső FOTÓ FOTÓTÉMA fürdőző medence strand úszómedence termálfürdő
1. Hajdúszoboszló
Vágólapra másolva!
Megtelnek a wellness-szállodák a négynapos húsvéti hosszú hétvégén a Szallas.hu foglalási adatai szerint. Egy átlagos áprilisi hétvégéhez képest közel négyszeresére, míg a tavalyi húsvéthoz képest csaknem a duplájára nő a forgalom. Főtt sonkával, tojásfestéssel és állatsimogatóval várják a szállásadók vendégeiket.
Vágólapra másolva!

Útra kelünk a négynapos hosszú hétvégén: több mint négyszeresére nő a szálláshelyek forgalma egy átlagos áprilisi hétvégéhez képest, a tavalyi húsvéti időszakhoz viszonyítva pedig 87 százalékos a bővülés. „A magyarok körében egyre népszerűbbek az ünnepi hosszú hétvégék is az üdülésre, jól példázza ezt a mostani kiemelt időszak is, az ismert wellness-szállodák már kitették a megtelt táblát" – mondta Keresztes Nóra, a Szallas.hu marketing menedzsere.

Átlagosan 53 ezer forintot költünk foglalásonként, melyek hossza jellemzően 2 éjszaka.

Minden ötödik foglalást SZÉP-kártyával rendezik, ezek átlagértéke 78 ezer forint. A legkedveltebb szállástípusok az apartmanok (25%), a vendégházak (23%) és a panziók (17%), a kikapcsolódásra vágyók kétharmada valamelyikükben hajtja álomra fejét. „A hosszú hétvége nemcsak a pároknak kedvez, családok és baráti társaságok is útnak indulnak – árulta el Keresztes Nóra. – Foglalásonként az átlagos létszám 3,4 fő."

Hajdúszoboszló is sok vendéget vár Forrás: MTI/Oláh Tibor

Eger, Hajdúszoboszló és Gyula a legkeresettebb úti célok a vendégek körében, de Budapesten, Siófokon és Szegeden is sokan töltik majd a húsvétot. A legnépszerűbb belföldi települések előkelő top tízes listáján még Nyíregyháza, Pécs, Hévíz és Miskolctapolca szerepelnek. Megyéink közül Heves (13%), Borsod-Abaúj-Zemplén (11%) és Veszprém (8%) az abszolút nyertesek, ők hárman részesülnek a legnagyobb arányban a forgalomból.

Top 10 legnépszerűbb belföldi úti cél

1. Eger
2. Hajdúszoboszló
3. Gyula
4. Budapest
5. Siófok
6. Szeged
7. Nyíregyháza
8. Pécs
9. Hévíz
10. Miskolctapolca

A legtöbb turistát vonzó program, látnivaló sorrendben a Hollókői Húsvéti Fesztivál, az egri vár és a Nyíregyházi Állatpark a Szallas.hu adatai szerint. „Sokan felkeresik továbbá a Festetics-kastélyt, a Fátyol-vízesést és a Visegrádi Fellegvárat is" – tette hozzá a marketing menedzser.

Nem marad el a húsvéti hangulat

A szállásadók gondoskodnak az ünnep tradicionális kellékeiről. „Húsvéti fogásokkal, főtt sonkával, tojással, kaláccsal várják vendégeiket a szállásadók – ismertette a részleteket Keresztes Nóra. –

Nemcsak a gyereknek, a felnőtteknek is készülnek extrákkal: lesz pezsgős wellnessezés is és zenés est is.