Újabb kegyvesztett sztárból lehet a Bayern München következő legendája

Official performance Philippe COUTINHO (Bayern Munich). jersey 19 professional footballer MATCH season 2019 database DFL 20 men Bundesliga ball sports 1. Bundesliga 2020.1.Liga league match football player club jersey Club Dress club football match footba
Philippe COUTINHO (Bayern Munich) wearing a jersey, playing clothes in the stadium, thumb up, thumbs up, action, single shot, single cut motive, half figure, half figure. Official presentation, presentation Philippe COUTINHO (FC Bayern Munich). Football 1. Bundesliga, season 2019/2020, on 19.08.2019.Press club Allianz Arena. | usage worldwide
Vágólapra másolva!
Philippe Coutinho másfél évvel ezelőtt a világ harmadik legdrágább játékosaként érkezett az FC Barcelonához, azzal a céllal, hogy Bajnokok Ligáját nyerjen, és pótolja a Paris Saint-Germainhez távozó Neymart. A brazil játékmester azonban nem tudta beverekedni magát a katalán csapatba, idén nyáron létszámfelettivé vált, ezért a Bayern Münchenhez igazolt, ahol megkapta a visszavonult Arjen Robben 10-es mezszámát. Ha történelem ismétli önmagát, Coutinho méltó lesz a holland legenda mezszámára, Barcelonában pedig bánni fogják, hogy ilyen könnyen lemondtak róla.

Az idén nyáron visszavonuló Arjen Robben 2007 és 2009 között futballozott a Real Madridban. A holland szélső 65 meccsen 13 gólt szerzett, és 14 gólpasszt adott a Realban, ami korántsem rossz statisztika.

Arjen Robben egy kevésbé sikeres korszakban volt a Real Madrid játékosa Forrás: AFP/Philippe Desmazes

A csapat azonban nem számított komoly tényezőnek a Frank Rijkaard vezette Barcelona árnyékában. 2009 nyarán a klub elnöki székébe visszatérő Florentino Pérez úgy döntött, ideje egy újabb Galakitus-korszaknak. A Real Madrid elnöke olyan sztárokat szerződtetett, mint Karim Benzema, a brazil aranylabdás Káká, vagy a Manchester United szintén aranylabdás portugál támadója, Cristiano Ronaldo.

Cristiano Ronaldo bemutatásakor megtelt a Santiago Bernabéu Stadion Forrás: AFP/Dani Pozo

Azonban a nagybevásárlás komoly áldozatokkal járt.

A Real Madrid két holland sztárjának, Wesley Sneijdernek és Arjen Robbennek is távozni kellett, hogy legyen hely a keretben az újonnan érkező sztárjátékosoknak.

Azt nem állítjuk, hogy Florentino Pérez megbánta a két holland eladását, hiszen a Ronaldo nevével fémjelzett Real Madrid 2014 és 2018 között négyszer is megnyerte a Bajnokok Ligáját, azonban tény, Sneijder az eladása után már 2010-ben BL-győzelemre vezette az Intert, míg

Robben bajnok és kupagyőztes lett a Bayern Münchennel, és BL-döntőbe jutott, amit ráadásul a madridi Santiago Bernabéu Stadionban rendeztek.

Sneijder és Robben BL-döntőt játszottak, miután távozniuk kellett Madridból Forrás: ANP/AFP/Marco De Swart

Sneijdernek ezt követően leáldozott a karrierje, Robben azonban a következő kilenc évben a Bayern München legendája lett, 2013-ban megnyerte csapatával a Bajnokok Ligáját. A 35 éves szélső úgy vonult vissza, hogy 309 meccsen 144 gólt szerzett a Bayern Münchenben, és nyolc bajnoki címet nyert a Bundesligában.

Robben a Real Madridnál Ronaldo érkezése miatt létszámfelettivé vált, a Bayern Münchennél azonban megkapta a bizalmat, és a klub legendás játékosa lett.

A Barcától érkező Coutinhóval is hasonló a helyzet. A brazil támadónak azért kellett távoznia, hogy helyet csináljanak Neymarnak, akit a katalánok szeretnének visszavásárolni a Paris Saint-Germaintől.

Philippe Coutinho megkapta Arjen Robben mezszámát Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Peter Kneffel

Egyelőre nem tudni, hogy Neymar visszatér-e a Barcelonába, de könnyen előfordulhat, hogy Coutinho a Bayern München legnagyobb erőssége lesz, és egy év múlva ilyenkor már bánni fogják Katalóniában, hogy ilyen könnyen lemondtak egy fantasztikus játékosról.