V4NA: Több millió dollárt kaptak Sorostól a migrációpárti olaszok

Soros György
George Soros, Founder and Chairman of the Open Society Foundations arrives for a meeting in Brussels, on April 27, 2017. - Meeting will mainly focus on situation in Hungary, including legislative measures that could force the closure of the Central European University in Budapest. (Photo by OLIVIER HOSLET / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
Több mint 8,5 millió dollár támogatás érkezett az előző két évben olasz nem kormányzati szervezeteknek és politikusoknak Soros György Nyílt Társadalom Alapítványától. Az erről szóló cikket osztotta meg Facebook-oldalán Matteo Salvini, volt belügyminiszter, az ellenzéki Liga elnöke – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.
Vágólapra másolva!

Egy oknyomozó olasz portál cikkét osztotta meg a volt belügyminiszter, a Liga elnöke, Matteo Salvini, amelyben az Adnkronos olasz sajtóügynökség értesülésére hivatkozva azt közlik, hogy

a 2017-2018 közötti időszakban több mint 8,5 millió dollár érkezett Soros György Nyílt Társadalom Alapítványától olaszországi álcivil szervezetekhez.

Soros György Forrás: AFP/Olivier Hoslet

A kedvezményezettek körében olyan politikai mozgalmak találhatók, mint az olasz radikálisoké, és az olyan kutatócsoportok, mint például az Olasz Külügyi Intézet.

Mindegyik támogatott szervezet nyíltan bevándorláspárti, írta az Adnkronos, megemlítve, hogy a támogatásokból jutott a bevándorláspárti Ventimiglia önkormányzatának is.

Az olasz sajtóügynökség által közzétett adatok szerint az amerikai milliárdos alapítványa 70 projektet finanszírozott Olaszországban:

32-őt 2017-ben, összesen 4 140 318 dollár értékben, és 38-at 2018-ban, 4 387 630 dollárral.

A bevándorlás elősegítése, támogatása Soros olaszországi Nyílt Társadalom Alapítványának fő célkitűzése, írják az Adnkronosra hivatkozva az Oltrelalinea.news olasz portálon.

Mint fogalmaznak, az olasz radikálisoknak összesen 298 550 dollárt fizettek 2017-ben, hogy „előmozdítsák az olasz bevándorlási törvények széles körű reformját, olyan kezdeményezések révén, amelyek célja a bevándorlók támogatása és társadalmi jólétük elősegítése".

2018-ban jutott 385 715 dollár a bevándorlással kapcsolatos jogi háttér elemzését végző ASGI szakértői egyesületnek is, amely a kiadója volt a „Bevándorlási és állampolgársági törvény" című kötetnek is.

A Soros György nagylelkű támogatásából részesültek közül kiemelkedik az Olasz Külügyi Intézet (Istituto Affari Internazionali) elnökének, a korábbi európai biztos, Ferdinando Nelli Ferocinak a neve.

Ő 2018-ban 230 192 dollárt kapott, hogy „ösztönözze a politikai szereplőkkel folytatott párbeszédet a bevándorlás és az európai menekültügyi politikák új megközelítéseiről, a migránsok, a menekültek és a befogadó társadalmak érdekében".

Az Adnkronos által közzétett listán a legnagyobb összeg az az egymillió dolláros támogatás, amelyet 2017-ben a Purpose Europe Limitednek utaltak át. Ez nem bizonyíthatóan olasz bejegyzésű társaság, de 2018 júliusában a szervezet volt a szerzője „A nemzeti identitás, a bevándorlás és a menekültek hozzáállása Olaszországban" címmel közzétett jelentésnek.

Az Emma Bonino volt olasz külügyminiszter által alapított ultraliberális párt, amelynek tagja Bruno Tabacci és Benedetto Della Vedona is, rekord adományt kapott Soros Györgytől. Az Affaritaliani.it olasz portál szerint

A cikket megosztva Matteo Salvini Liga elnök annyit fűzött az állításokhoz, hogy „Több mint szolidaritás...".