Megfizethető elektromos kisautó gyártásába kezdenek a svédek

Magyarország legnagyobb elektromos töltőállomását avatták fel Zalában, sormási elektromos autó töltőállomás
Sormás, 2018. november 28. Töltőoszlop Magyarország legnagyobb, egyszerre kilenc elektromos autó fogadására alkalmas töltőállomásán a Nagykanizsához közeli Sormáson lévő István Fogadónál az átadás napján, 2018. november 28-án. MTI/Varga György
Vágólapra másolva!
A svéd Uniti bejelentette, hogy piacra dobja viszonylag megfizethető árú, futurisztikus megjelenésű városi autóját. Az ára 18 600 font (vagyis átszámítva nagyjából 7 millió forint) lesz.
Vágólapra másolva!

A Uniti egy kis méretű, háromüléses elektromos városi kisautó, melyet Svédország déli részén fekvő Malmö-ben terveztek meg, viszont a brit Norfolkban fejlesztették ki és részben ott is gyártják majd.

- közölte a Uniti egy nyilatkozatban.

https://specials-images.forbesimg.com/imageserve/5da32e666763cb0006089aba/960x0.jpg?fit=scale

A jövő évtől kapható svéd Uniti
Forrás: Forbes.com

Az autó rendelése máris lehetséges a Uniti.earth oldalon.

Az első szállításokat 2020 közepére tervezik Svédországban és Nagy-Britanniában, a további piacokra fokozatosan lépnek be.

Az Uniti három ülései közül egy elöl van és kettő hátul. A kétféle akkumulátorméret közül a 12 kilowattos akár 150 kilométer megtételére is képes lehet egyetlen töltéssel,

míg a 24 kilowattos akkumulátorral a hatótáv elérheti a 300 kilométert is.

A Uniti One nulláról 100 kilométeres óránkénti sebességre 10 másodperc alatt gyorsul fel, a legnagyobb sebessége pedig 120 kilométer óránként.

Forrás: Forbes.com