Vágólapra másolva!
A magyar női kézilabda-válogatott drámai körülmények között kapott ki Romániától a Japánban zajló világbajnokságon, ezzel a vereséggel a 13-24. helyért folytathatja csak a csapat vasárnap. A mérkőzés után az interjúzónában csak Szabó Laura és a csapatkapitány, Kovacsics Anikó tudott nyilatkozni.

Kiküldött munkatársunk helyszíni jelentése Jacusíróból, Japánból.

Szabó Laura, a magyar csapat beállósa: "Az első félidőben jó játékkal tudtunk kialakítani egy olyan nagy előnyt, amelyet a második félidőben tovább kellett volna vinnünk, de ezt elrontottuk. Ezt nem kellett volna így csinálni. A románok nagyon küzdöttek, és visszajöttek. Lehet, hogy a szünetben kicsit belenyugodtunk ebbe a 6 gólos előnybe, sokat hibáztunk a második félidőben.

Kovacsics Anikó csapatkapitány: "Az első félidőben minden szuperül működött, amit kitaláltunk, az támadásban is, és védekezésben is ült. A második félidőben talán az bosszulta meg magát, hogy a román támadások közül nem tudtunk szinte egyet sem kivédekezni. Szinte mindenből gólt lőttek. Nyilvánvalóan a mi támadásaink sem voltak olyan hatékonyak, mint az első harminc percben. Neagu egy akciógólt lőtt az egész meccsen, erre a két viszonylag ismeretlen szélsőjük nyerte meg nekik a mérkőzést. Őket hagytuk játszani, ez végzetes volt. A végén nem tudom, hogy hétméteres volt-e, reklamáltunk, nem tudom, hogy az volt-e, amit a románok kaptak.

Női kézilabda-világbajnokság, C-csoport, 5. forduló: Románia-Magyarország 28-27 (10-16)
Jacusíró, v.: Kuttler, Merz (németek)
lövések/gólok: 47/28, illetve 44/27
gólok hétméteresből: 9/9, illetve 6/4
kiállítások: 12, illetve 10 perc

Magyarország: Bíró - Schatzl 2, Háfra 4, Tóvizi 1, Tomori 3, Kovacsics 6, Lukács 2, cserék: Klujber 1, Vámos 1, Szabó L. 6, Kovács A. 1, Tóth G., Kiss É., Faluvégi, szövetségi kapitány: Kim Rasmussen