Kotsis Attiláné Kincsesy Gabriella kapta a sport Prima Primissima Díjat

CSÁNYI Sándor
Budapest, 2019. december 6. A magyar sport kategória kitüntetettje, Kotsis Attiláné Kincsesy Gabriella nyugalmazott testnevelő tanár és mesteredző és Csányi Sándor, a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának elnöke, az OTP Bank Nyrt. elnök-vezérigazgatója a Prima Primissima díjátadó gálán a Müpában 2019. december 6-án. MTI/Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Kotsis Attiláné Kincsesy Gabriella nyugalmazott testnevelő tanár és mesteredző, ma is aktív szaktanácsadó 1949 és 1957 között 26 alkalommal játszott a válogatottban. A női röplabda-edzősködés úttörője, az első női tréner, aki több olimpián irányította csapatát.

Edzősködni a Ganz Villanyban kezdett, közben nemcsak a Testnevelési Főiskolát végezte el, hanem pedagógiából és pszichológiából is diplomát és szakedzői képesítést szerzett. Magyarországon ő írta és védte meg először doktori disszertációját röplabdázásból. A felnőtt női válogatott szövetségi kapitányaként páratlan sikereket ért el a magyar röplabdasportban. Három olimpiára juttatta ki a nemzeti együttest, két világ- és öt Európa-bajnokságon dirigálta legjobbjainkat.