Neymart kiállították, a PSG kapusa összehozta az év potyagólját - videó

fbl Horizontal
French referee Willy Delajod (C) speaks with (From L) Paris Saint-Germain's Argentine forward Mauro Icardi, Paris Saint-Germain's Brazilian defender Marquinhos Paris Saint-Germain's Italian midfielder Marco Verratti, Paris Saint-Germain's French forward Kylian Mbappe and Paris Saint-Germain's Brazilian forward Neymar during the French L1 football match between Paris Saint-Germain (PSG) and Girondins de Bordeaux at the Parc des Princes stadium in Paris, on February 23, 2020. (Photo by FRANCK FIFE / AFP)
Vágólapra másolva!
A francia labdarúgó-bajnokság 26. fordulójában a listavezető Paris Saint-Germain 4-3-ra legyőzte a Girondins Bordeaux csapatát a Parc des Princes stadionban.

Ősszel a párizsiak általában sziporkáznak a bajnokságban és a BL-csoportmeccseken, majd eljön a tavasz, és drámai körülmények között már a nyolcaddöntőben búcsúznak a Bajnokok Ligájától – legalábbis így volt ez a legutóbbi három szezonban, és komoly esélye van rá, hogy idén sem lesz másként. Thomas Tuchel csapata kedden 2-1-re kikapott a Borusssia Dortmund vendégeként, úgy, hogy a német csapat akár több góllal is nyerhetett volna. Ezt követően a párizsi csapat játékosai óriási bulit rendeztek, ahol megünnepelték Mauro Icardi, Ángel Di Maria és Edinson Cavani szülinapját.

A német edző már Neymar szülinapi buliját sem nézte jó szemmel, a teljes csapatát azonban nem cserélhette le a Bordeaux elleni bajnoki előtt, így a PSG a legerősebb kezdővel futott ki a pályára. Egyedül a kapuban történt változás, ahol Keylor Navas helyén a spanyol Sergio Rico kezdett.

Az első félidőben a párizsiak elképesztő fölényben játszottak, a vezetést mégis a vendégek szerezték meg a 12. percben. A horvát Toma Basic szögletét Hvang Ui Dzso fejelte a kapuba.

Edinson Cavani a párizsi szurkolók legnagyobb kedvence Forrás: AFP/Franck Fife

A folytatásban a PSG egyfolytában cicázott a Bordeaux-val, a 25. percben pedig a két szülinapos összehozta az egyenlítőgólt. Di Maria jobboldali beadását Cavani fejelte hat méterről a kapu bal oldalába.

Az uruguayi klublegendának ez volt a 200. gólja a PSG csapatában.

Ez után a párizsi csapat több nagy helyzetet is kidolgozott, de a vezetést csak az első félidő hosszabbításában tudta átvenni. Di Maria baloldali szabadrúgására Marquinhos robbant be, és a válláról a kapuba pattant a labda.

Marquinhos mindkét kapu előtt rengeteget tett a sikerért Forrás: AFP/Franck Fife

A brazil védő gólja után egy feltételes leshelyzet miatt percekig videóztak, így az első félidő végén hatperces hosszabbítás volt, amelynek a végén a Bordeaux kiegyenlített. Egy szabadrúgás után megszerezték a labdát a párizsiak, majd Marco Verratti haza passzolta a labdát Sergio Riconak. A spanyol válogatott kapus kapásból vissza akarta lőni a labdát a mezőnybe, de telibe találta a brazil Pablót, akiről a kapuba vágódott a labda.

A második félidő megint a spanyol kapus bakijával indult. A 48. percben egy hazaadás után Sergio Rico felpörgette magának a labdát majd egy pattanás után hatalmas luftot rúgott, így ziccerbe került a Bordeaux, de Samuel Kalu belelőtte a labdát a menteni igyekvő Marquinhosba.

Az 57. percben a spanyol kapus valamelyest javítani tudott. Egy szabadrúgás után Pablo közeli fejesét tolta ki a léc alól.

A 63. percben ismét megszerezte a vezetést a PSG.

Kylian Mbappé balról belőtt labdáját Cavani fejelte kapura, Benoit Costil egy gyönyörű reflexmozdulattal belekapott a labdába, de a jó helyen álló Marquinhos közelről a hálóba pöckölte azt. A 67. percben eldönthette volna a meccset a PSG. Egy gyors kontratámadás végén Cavani lépett ki ziccerben, passzolhatott volna a mellette érkező Mbappénak, de inkább a lövést választotta, azonban a labdája néhány centivel a bal alsó sarok mellé ment.

Két perccel később az uruguayi klublegenda már önzetlenebb döntést hozott.

Egy labdaszerzés után Mbappé ugratta ki ziccerben, most viszont lövés helyett visszatette a labdát a világbajnok francia csatárnak, aki gond nélkül az üres kapuba belsőzött.

A 74. percben Cavani belőhette volna a 201. párizsi gólját is. Ziccerbe került az Mbappétól kapott labdával, megtolta a kapus mellett, de kissé kisodródott, és éles szögből már tudott az üres kapuba lőni.

Az év egyik legnagyobb potyagólja után a 83. percben a Bordeaux az év egyik legnagyobb bombagóljával jött vissza a meccsbe. Marquinhos röviden kivágott labdájára Ruben Pardo érkezett lendületből, és 18 méterről elemi erővel lőtt a jobb felső sarokba.

A 89. percben úgy tűnt, a párizsiak visszaállítják a kétgólos különbséget. Juan Bernat balról belőtt labdájára a csereként beálló Mauro Icardi érkezett a hosszú oldalon, és az üres kapuba passzolt. Azonban hosszas videózás után elvették a PSG gólját, mert Bernat passzára a lesen álló Mbappé is bemozdult.

Neymar gólt ugyan nem lőtt, de a 93. percben mégis elvitte a show-t. Egy brutális belépő után a játékvezető kiosztotta a második sárga lapját a brazil zseninek, aki pökhendi módon megtapsolta a játékvezetőt – pedig akár egyből pirosat is kaphatott volna.

Az utolsó pár percben a PSG már rutinosan eldugta a labdát, így a Bordeaux nem tudott újabb helyzetet kidolgozni. Győzelmével a PSG az Olympique Marseille-t 13 ponttal megelőzve vezeti a bajnokságot, a Bordeaux a 12. helyen áll a Ligue 1-ben.

Ligue 1, 26. forduló
PSG–Bordeaux 4-3 (2-2)
Gólszerzők: Cavani (25.), Marquinhos (45+3., 63.), Mbappé (69.), ill. Hvang Ui Dzso (18.), Pablo (45+4.), Pardo (83.)
Kiállítva: Neymar (90+3.)