Egy dolgozó is megfertőződött az osztrák kancellárián

Koronavírus korona vírus fertőzés járvány betegség Tirol Ausztria  határ ellenőzés
Austrian policem stop a driver at a control point on March 2020 in Soelden, as people are filtered after the Tyrolean town has been quarantined due to the novel coronavirus epidemic. - Soelden, as well as the towns of St. Christoph am Arlberg, have been quarantined on March 17, 2020. (Photo by Johann GRODER / various sources / AFP) / Austria OUT
Vágólapra másolva!
A kancellária egyik munkatársa is megfertőződött a koronavírussal Ausztriában - adta hírül szombaton az osztrák sajtó.
Vágólapra másolva!

Az illető a kisegítő személyzethez tartozik a kancellárián. Egyik családtagjától kaphatta el a SARS-CoV2 vírust. Miután az eset ismertté vált, megkezdődött a kontaktszemélyek felkutatása. Azoknak, akik közvetlen munkakapcsolatban álltak vele, karanténba kell menniük. Sebastian Kurz kancelláron rendszeresen elvégzik a tesztvizsgálatot, de ő és a fertőzött dolgozó nem volt munkakapcsolatban, nem találkoztak egymással. Az eset az osztrák kormány működését nem befolyásolja.

Rendőrök Tirol tartományban egy koronavírus-ellenőrző ponton 2020 márciusában. Forrás: AFP/Johann Groder

Közben a klagenfurti strandon szigorították az ellenőrzéseket, és a dolgozókat kötelezték szájmaszk viselésére, miután szerdán az egyik alkalmazott koronavírus-tesztje pozitív lett.

A dolgozókat naponta tesztelik, a látogatókat pedig arra kérik, tartsanak távolságot egymástól, és kerüljék a tömeget. Ezzel egy időben Bécsben 17 strandot zártak le átmenetileg, mivel a vendégek száma elérte a megengedett határt. A koronavírus-helyzet miatt a strandokon a látogatók megengedett számát a harmadára csökkentették. Míg korábban Bécs 17 strandján egy időben összesen százezren fértek el, most legfeljebb 40 ezren tartózkodhatnak bent egyszerre. A strandok internetes oldalán online jelzőrendszer működik, amely jelzi, hogy éppen hányan tartózkodnak odabent.

Közben az elmúlt 24 órában 82 új koronavírus-fertőzöttet diagnosztizáltak Ausztriában, azt követően, hogy a hét négy napján is meghaladta a százat az új fertőzöttek száma. Ezzel egy időben 153 embert nyilvánítottak gyógyulttá, így a betegek száma 1583-ra csökkent.
Ausztriában eddig 21 212 ember koronavírus-tesztje lett pozitív, a fertőzés okozta megbetegedés szövődményeibe 718-an haltak bele, és összesen 18 911-en gyógyultak meg.