Drámai góllal kapott ki az NHL bajnoka a rájátszásban - videó

St Louis Blues v Colorado Avalanche sport,ice hockey,national hockey league
EDMONTON, ALBERTA - AUGUST 02: Nazem Kadri #91 of the Colorado Avalanche scores the game winning goal against the St. Louis Blues at the 20 minute mark of the third period and is joined by Mikko Rantanen #96 in a Round Robin game during the 2020 NHL Stanley Cup Playoff at the Rogers Place on August 02, 2020 in Edmonton, Alberta, Canada. The Avalanche defeated the Blues 2-1. Jeff Vinnick/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Colorado Avalanche a harmadik harmad utolsó másodpercében szerzett góllal nyert a címvédő St. Louis Blues ellen az észak-amerikai jégkorongliga (NHL) vasárnapi játéknapján.

A győztes gólt Nazem Kadri szerezte 0,1 másodperccel a vége előtt, amelyet percekig tartó videobírózás után hagytak jóvá. Ez lett az NHL rájátszások történetének legszűkösebb meccsnyerő találata.

Az NHL alapszakasza március 12-én szakadt félbe a járvány miatt, és azt csak azok a csapatok folytathatják, amelyeknek a szünet előtt reális esélyük volt a rájátszásba kerülésre. A talpon maradt 24 együttes két helyszínen, Torontóban és Edmontonban játszik zárt kapuk mögött, teljes elszigeteltségben, hivatalos elnevezéssel "buborékban".

A keleti és nyugati főcsoport első négy helyezettje rangsoroló körmérkőzéseket játszik, a fennmaradó 8-8 csapat pedig három győzelemig tartó selejtezőt vív, míg ki nem alakul a rájátszás 16 szereplős mezőnye.

Eredmények
Selejtező, első mérkőzések:
Nashville Predators-Arizona Coyotes 3-4
Toronto Maple Leafs-Columbus Blue Jackets 0-2
Vancouver Canucks-Minnesota Wild 0-3

A párharcok az egyik csapat harmadik győzelméig tartanak.

Rangsoroló, első mérkőzések: Boston Bruins-Philadelphia Flyers 1-4
Colorado Avalanche-St. Louis Blues 2-1
A csapatok körmérkőzéseket vívnak.