Nagyon drága VR-headseten dolgozik az Apple

Vágólapra másolva!
Szövet borítja majd állítólag az első Apple VR-headsetet, ami nagyon magas vételárral jelenhet meg.
Vágólapra másolva!

Az Apple a jelentések szerint dolgozik egy saját VR-headseten, amit kívülről szövet borít majd, belül pedig ventilátor dolgozik benne. A Bloomberg jelentése szerint az Apple első VR-headsete 2022-ben jelenhet meg, és nagyon drága lesz.

Önálló terméknek ígérkezik, ami akkumulátorok segítségével működik. Állítólag erős chipeket építenek majd bele, még akár az M1 processzornál is jobb teljesítménnyel.

Forrás: affinityvr

Az eddigi prototípusok a hírek szerint túl nagyok és nehezek voltak, ezért használnak szövegborítást a súly csökkentésére. A ventilátor beépítése azonban szokatlan húzásnak ígérkezik.

Az Apple virtuális valóságra építő megoldása állítólag az Oculus Questet idézi majd, és külső kamerák lesznek rajta azért, hogy a kiterjesztett valóság funkciói is elérhetőek legyenek. A kézmozgás követésével pedig akár virtuális billentyűzetet is lehetne használni. Az Apple azonban így is arra számít, hogy nagyon kevés ilyen terméket vásárolnak majd az emberek.

Tavalyi beszámolók szerint az Apple-nél úgy 1000 ember dolgozik a kiterjesztett és a virtuális valóság-alapú termékeken.