Vágólapra másolva!
Idén korábban, a megszokott novemberi időpont helyett szeptember 29. és október 3. között rendezik meg a marosvásárhelyi 29. Alter-Native Nemzetközi Rövidfilmfesztivált, amelyre elkezdődött a filmek nevezése - közölték a szervezők.
Vágólapra másolva!

A Magyar Demokratikus Ifjúsági Szövetség (MADISZ) által szervezett fesztivált már tavaly is korábban rendezték meg a koronavírus-járvány miatt. Mivel nem tudható, hogy az idén miként alakul a járványhelyzet, és milyen szigorítások lesznek vagy maradnak érvényben az év második felében, a hagyományosnak számító november eleje helyett szeptember 29. és október 3. között tartják meg a fesztivált.

A tervek szerint a szemle visszatér a marosvásárhelyi Kultúrpalotába.

Ha a járványügyi intézkedések nem teszik lehetővé a filmfesztivál beltéri megszervezését, az elmúlt esztendőhöz hasonlóan a marosvásárhelyi Nyári Színház fog helyet adni a vetítéseknek, ezért tűzték ki a korábbi időpontot.

A filmek nevezése március 15-én elkezdődött, a szervezők augusztus 1-jéig fogadják a kisjátékfilmeket, animációkat, dokumentumfilmeket és kísérleti filmeket.