Lángoló Amerika


Az amerikaiak megőrültek. Már akkor sejtettük, hogy nagy a baj, amikor kiderült, hogy az elnökválasztási küzdelem két legesélyesebb jelöltje Trump és Hillary.  Azóta kiderült, az elnökválasztási katasztrófamenet csak szelíd tünet, békés előjáték mindazokhoz képest, ami most következik.

Úgy tűnik, lassan, sőt nem is olyan lassan a polgárháború szélére sodródik az Egyesült Államok. A Charlottesvilleben dúló utcai harcok után, illetve közben újabb erőszak borzolja a kedélyeket. A friss hír szerint az észak-karolinai Durham városában tüntetők ledöntöttek, majd megrugdostak egy a polgárháborús katonákra (persze déliekre, mi mások is lehettek volna a katonák a konföderációs Észak-Karolinában…) emlékeztető monumentumot. A demonstrációt eredetileg a charlottesville-i gázolás halálos áldozatának emlékére, és a rasszizmus elleni tiltakozás gyanánt hirdették meg, ám ahogy az lenni szokott az elszabaduló indulatok erőszakba torkolltak. Igaz, egyelőre csak a dédnagypapa hősies helytállására emlékező szobrát döntötték le, majd köpdöstek le és rugdosták meg.

A múlt másképp lesz!

A dolog persze nem előzmények nélkül való. Az Egyesült Államokban elszabadult hajóágyúként tomboló politikai korrektség a közelmúltban zuhant rá a konföderációs múltra. Bűnös jelképpé vált a déli zászló, bűnös kötet lett az Elfújta a szél, nem is beszélve az olyan ízig-vérig rasszista – vagyis annak kikiáltott – művekről, mint amilyen Tom Sawyer kalandjai…

Hogy a szecessziós háború múltjának jelene is legyen, idő közben Kaliforniában komolyan felmerült, hogy az állam akár ki is léphetne az Egyesült Államokból, s ezzel véget vethetne a napfényes narancsvidékre nehezedő fehér elnyomásnak. A vicces az, hogy Kaliforniai Köztársaság már egyszer létezett. 1846. júniusa és júliusa között állt fenn. Az államot maroknyi jenki telepes kiáltotta ki június 14-én Sonoma településen, úgy két hónappal az amerikai–mexikói háború kitörése után, így kínálva alkalmat az USA-nak az annexióra.

Hogy mi lesz Kaliforniával és mi lesz a déli múlt emlékeivel, az persze bennünket nem kell, hogy érdekeljen. Az azonban már közelről is érinthet mindannyiunkat, ha az Egyesült Államokban valóban lázadást szítanak megbomlott elméjű Demokrata akciócsoportok.

Erőszakspirál

Ma még csak legyintünk a képtelennek tűnő, bár vészterhes lehetőségen, de az, ami eddig történt, ami most, a szemünk előtt történik előre vetíti az erőszak elszabadulását. Annál is inkább, mert úgy tűnik, a politikai oldalak kampánystábjai végleg leszámoltak az együttműködő önkorlátozás gátlásaival. Az új politikai taktika –, amelynek persze levét évek, lassan évtizedek óta isszuk, mi, magyarok is – a végsőkig feszített húr taktikája, a gyáva nyúl játék logikája, öngyilkos akcionizmus, tánc a szakadék szélén, erőszakspirál, orosz rulett.

Rémületes tendencia. S éppen azért ijesztő, mert beláthatatlan, beláthatatlanul félelmetes. A közelmúltban elterjedt kampánylogika, folyamatosan harcra tüzel, hogy együtt tartsa a párthíveket, s a folyamatos dobpergés és trombitaszó könnyen csap át valódi erőszakba. Az erőszak pedig, minél többször, s minél vadabb formában tör utat magának, annál inkább, s annál könnyebben válik elfogadottá, hétköznapivá, komfortos viselkedésformává. Tegnap egy autós gázolás, ma egy szobordöntés, holnap egy eldördülő revolver, holnapután pedig lángokban álló ország.

Isten óvja Amerikát, isten óvjon bennünket a széthulló világtól, Amerika polgárháborújától!


A szerző: Ratius

Ez is érdekelhet

A VAR csak tovább rombolta a focit! (Liverpool-Manchester City 1-1)

  Nem abban kívánok állást foglalni, hogy tizenegyes volt-e az az esemény, amelynek során egy City-játékos …

9 hozzászólás

  1. heroes_never_die

    Az amerikai Antifa, a Black Lives Matter és még számtalan radikális baloldali szervezet, továbbá a Demokrata Párt és egy ideje a Republikánusok egy része is, mint pl. John McCain, egy bizonyos tözsdespekuláns (ami nem rasszista kifejezés!) alapitványának támogatását élvezi. A magát állam nélküli államfönek tituláló és misszionárius vehemenciával társadalmakat akár eröszakkal is a saját elképzeléseire átalakitani kivánó „filantróp” valódi célja a káosz és végsö fokon polgárháború kiprovokálása az USA-tól kezdve Európáig, valamint Afrikában, hogy utána egy globalista világrend jöjjön létre.

    #NewWorldOrder

    • Kedves Hnd,

      Úgy tűnik, hogy ez a téma kevés hozzászólót vonz.
      Az hogy mely politikus melyik párthoz tartozik, még sosem gátolta meg a köpenyegforgatókat, hatalom-és pénzéheseket abban, hogy csak a saját érdekeiket nézve, ide-oda lavírozzanak.
      Hozzászólásaiból kiderül, hogy egyetemes összeségében szemléli a világot, hiszen tudjuk, hogy egy lepke szárnycsapása mily bajt okozhat.

      Üdvözlettel Magd@

      • heroes_never_die

        Köszi szépen kedves Magd@ 🙂 látom, hogy igy „álruhában” is rám talált (egy ideje nem kommentelek saját néven…). Ha érdekli, a PolgárPortálon megtalálhatóak további gondolataim egyes globális témákban 🙂

        Üdv.: HND

  2. Tetszik vagy nem ez mögött a libsi lázongás mögött is a „kedvenc” „filantrópunk” malmozik a kezével.
    http://demokrata.hu/hir/kulfold/sorosnak-koze-van-charlottesville-i-eroszakhoz

  3. Amikor egy terrorista gázol Párizsba, az szörnyűség. Amikor egy jobbos gázol lliberálisokat azok megérdemlik? Hogy is van ez?

    • Paranoid Android

      A liberálisok jelen esetben éppen megtámadták a jobbereket, meg mindenkit aki arra járt, köztük a „támadót” is, aki pánikba esett.
      Igazad van, ez pont ugyanaz az eset.

      • Ráadásul az „esemény” előtt egy héttel 25 dollárért teljes ellátással (útiköltségtérítés ,taxi,parkolási díj) toboroztak tüntetőket a balliberált oldalon.
        Nevezzük ellentüntetőknek ezeket.

  4. A kialakuló szituáció szinte kísértetiesen a Nagy Francia Forradalomra hasonlít, aminek mint tudjuk (aki nem, nézzen utána) mi lett a vége. TÖMEG MÉSZÁRLÁS, amiben végül a vezér libsik egymást is halomra gyilkolták.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük