Előfizetői tartalom

Megszólalt az EU fő pénzosztója: két út áll most Európa előtt

Weinhardt Attila, Brüsszel
A Brexit és a szaporodó uniós feladatok miatt évente mintegy 20 milliárd eurós deficit keletkezne 2020 után az Európai Unió költségvetésében, aminek befoltozására kézenfekvő lenne drasztikusan vágni a kiadásokat, de ez nem az üdvözítő út - fejtette ki meglátását a Hetedik Kohéziós Fórumon tartott beszédében Günter Öttinger. Az Európai Bizottság költségvetésért felelős biztosa szerint két út előtt áll most Európa és ahhoz, hogy 2021 körül ne legyen kapkodás és pénzhiány az EU-ban, a gyorsabb utat kellene választani. A fórum első napján elhangzott további fontos üzenetekről külön cikket írtunk:

Kapcsolódó cikkünk2017.06.26Kiengedték a németek a szellemet a palackból - Kezdhet aggódni Magyarország?Az uniós támogatások politikai feltételekhez való hozzákötését is feszegető panelbeszélgetés után tartott előadást az EU "fő pénzosztója" és az alábbi fontosabb üzeneteket fogalmazta meg: A Brexit miatt évente 10-12 milliárd eurónyi nettó befizetés fog hiányozni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés