Előfizetői tartalom

MNB: szigorodtak a vizsgák a pénzügyi közvetítőknél

Portfolio
A pénzügyi fogyasztók biztonságát is erősíti, hogy júliustól - az eddig papíralapú helyett - csak elektronikus hatósági vizsgát tehetnek a jövő pénzügyi, biztosítási vagy tőkepiaci közvetítői. Szigorodtak a közvetítői képzésre, vizsgára való alkalmassági, s a képző szervekre vonatkozó feltételek. Utóbbi kapcsán az MNB 52 képző szerv képzési jogosultságát törölte - közölte a jegybank.

Idén július 1-jétől az eddigi papíralapú helyett kizárólag elektronikus úton, számítógép segítségével tehetik le hatósági vizsgájukat - szintén szabályozott keretek között megtörtént képzésüket követően - a leendő pénzügyi, biztosítási vagy tőkepiaci közvetítők. A nemrég életbe lépett változtatást a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) egy 2015. végi rendelete...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés