Előfizetői tartalom

Extrém áramárak jöhetnek - Az elektromos autók jelentik a legnagyobb kérdést

Portfolio
A következő évtizedekben egyre többször alakulhatnak ki rendkívül magas, illetve rendkívül alacsony árak az Európai Uniós villamos energia piacain, elsősorban a megújuló energiaforrások részarányának emelkedése miatt. Ez ugyanakkor jó piaci lehetőségeket teremt majd a hálózati szintű energiatárolási megoldások számára. A villamos energia iránti kereslet, az árak, és az energiamix alakulását alapvetően befolyásolhatja, hogy az elektromos járművek milyen tempóban hódítják meg a piacot: jelenleg ez jelenti az egyik legfontosabb bizonytalansági tényezőt az európai áramszektor kilátásait illetően - derül ki az EU Energy Outlook 2050 című kitekintésből.

Folyamatos átalakulásban vannak az európai villamos energia piacok: a szabályozások felülvizsgálata, az új törvények - például a német villamosenergia-piaci törvény - pedig értelemszerűen jelentősen befolyásolják az üzleti döntéshozatalt és a piaci trendeket. Mindez számos változót jelent a szektor jövőbeli pályáját illetően, az azonban már most valószínűnek látszik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés