Előfizetői tartalom

Az amerikai GDP-t is megtépázták a hurrikánok

Portfolio
Szerény, mérsékelt ütemben bővült az Egyesült Államok gazdasága szeptemberben és október elején, a bizonyos területeket érintő hurrikánhatás ellenére - közölte az amerikai központi bank legutóbbi jelentésében, hozzátéve, hogy az infláció gyorsulására továbbra is kevés jel utal a világ első számú gazdaságában. Ezzel együtt a Fed szerint a hurrikánok negatítv hatása várhatóan megmutatkozik majd a harmadik negyedéves gazdasági növekedési számokban.

Az infláció emelkedésére utaló bizonyítékok továbbra is hiányoznak a Fed szerint, noha több kerületben azt jelentették, hogy a megfelelő képzett munkaerő megtalálása nehézségekbe ütközik. A munkaerőhiány pedig már a gazdasági növekedést is hátráltatta a központi bank szerint. A munkaerőpiac feszessége dacára azonban a legtöbb régióban a bérnyomás szintén alacsony...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés