Előfizetői tartalom

Kiszivárgott: Trump atomtáskája miatt történt incidens Kínában

Portfolio
A kínai kormány pekingi ceremoniális főépületénél tavaly novemberben lezajlott incidens során a kínai biztonsági személyzet nem akarta beengedni az amerikai elnök atombomba indítására szolgáló "atomic football" névre keresztelt aktatáskáját. A kínai biztonsági személyzet Trump kabinetfőnökével került fizikai incidensbe, azonban a kellemetlenségen túl nem történt semmi komoly.

Az amerikai elnök mellől két ember sohasem hiányozhat: az elnök orvosa és az atombomba indítását szolgáló aktatáskát hordozó ügynök. Utóbbit John F. Kennedy amerikai elnök vezette be a kubai rakétaválság után, hogy egy mobil parancsnoki központ (az atomtáska) mindig az elnök közelében legyen, és ha kell, atombomba kilövését tudja elrendelni. Tavaly november elején...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés