Előfizetői tartalom

Siralmas, ami a magyar fiatalokkal történik - Sokkoló ábrák az életükről

Portfolio
Megtört a fiatalkorúak képzettségének javuló trendje - derült ki az MTA kutatásából. Hosszú ideig nőtt a felsőfokú végzettséget szerzett fiatalok aránya és csökkent az alacsonyabb képzettségűeké, mindkét trend megállt, sőt, kissé visszafordult. További kellemetlen hír, hogy az elmúlt években nőtt a korai iskolaelhagyók aránya.

Megfordult a hosszú ideig tartó kedvező trend a fiatalok képzettségét tekintve, ami nem meglepő annak tükrében, hogy a Portfolio már bemutatta: egyre kevesebben járnak felsőoktatásba és csökken a diplomások száma is. A 20-24 éves korosztály iskolai végzettségében az elmúlt néhány évben kedvezőtlen folyamatokat láthatunk. "Megtörni látszik az a korábban hosszabb időszakon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés