Előfizetői tartalom

Komoly bírálatot kapott a korrupciós helyzet miatt Magyarország Brüsszelből

MTI
|
Portfolio
Komoly bírálatokat fogalmazott meg a magyarországi korrupciós helyzet kapcsán az Európai Parlament (EP) költségvetés-ellenőrzési bizottsága (CONT), amely nagy többséggel (13:2) szavazta meg szerda délelőtt a témával kapcsolatos véleményét. Az anyag beépül majd az EP-ben Magyarországról készülő különjelentésbe és szeptemberben szavaznak majd a végső jelentésről az EP plenáris ülésén. Ezeknek az anyagoknak az eredménye, illetve üzenete befolyással lehet a következő évek uniós támogatás-kifizetésére Brüsszel felől, így érdemes rájuk figyelni.

Az elfogadott szövegében számos hivatkozás van az elmúlt évek magyarországi uniós forrásfelhasználással, korrupcióérzékeléssel, közbeszerzési problémákkal, az OLAF-ajánlások nem kellő mértékű magyarországi következményeivel kapcsolatos tapasztalatokra, adatokra. Ezek alapján a bizottság:úgy véli, hogy a korrupció jelenlegi szintje, valamint az államháztartás átláthatóságának...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés