Előfizetői tartalom

Magyarország olyan olcsó, hogy el sem hiszed!

MTI
|
Portfolio
Az Európai Unió átlagos árszínvonalához képest Bulgáriában voltak a legalacsonyabbak, Dániában pedig a legmagasabbak a fogyasztási javak és szolgáltatások árai tavaly, a két ország árszínvonala között majdnem háromszoros volt a különbség - derült ki az Európai Unió statisztikai hivatala (Eurostat) által szerdán közzétett adatokból. Magyarországon az árak az uniós átlag 62 százalékát érték el tavaly.

Bulgáriában az átlagos árszínvonal az uniós átlag 48 százaléka, Dániában ugyanez az érték 142 százalék volt, a fogyasztási javak és szolgáltatások árszintje 42 százalékkal volt magasabb az uniós átlagnál.Az uniós átlag fölötti árszínvonalat mértek 12 országban. Dániát Luxemburg követi 127 százalékkal, majd Írország (125 százalék), Svédország (125 százalék)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés